Un urs prins într-un laţ, eliberat în pădure. Veterinarii au fost nevoiţi să-i amputeze o labă

O operaţiune de salvare a unui ursului prins într-un laţ, în pădurea din zona localităţii Nistoreşti, judeţul Vrancea, s-a finalizat, duminică după-amiază, după aproape opt ore de când au fost alertate autorităţile. Animalul a fost eliberat în natură, după ce i-a fost amputat un picior, din cauza rănilor suferite.

RomaniaTV.net
16 sept. 2018, 14:01
Un urs prins într-un laţ, eliberat în pădure. Veterinarii au fost nevoiţi să-i amputeze o labă

Misiunea de salvare a ursului prins în laţ, la Nistoreşti, s-a finalizat duminică după-amiază, după aproape opt ore de la primirea apelului la 112 care anunţa că din pădure se aud gemetele unui urs rămas captiv, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vrancea.

Din cauza rănilor suferite, specialiştii au luat decizia amputării unui picior, după care ursul a fost eliberat în natură.

„La ora 15.40 s-a finalizat intervenţia pentru eliberarea ursului în mediul natural. Ursul a fost tranchilizat de către specialişti din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Silvice «Marin Dracea» Braşov. Datorită rănilor suferite a fost luată măsura amputării membrului superior dreapta de către specialiştii silvici, apoi a fost eliberat în mediul natural”, precizează reprezentanţii IJJ Vrancea.

Deşi iniţial jandarmii au spus că ursul are circa 150-200 de kilograme, ulterior au revenit şi au precizat că animalul are vârsta de aproximativ 2,5 ani şi o greutate de aproximativ 70-80 de kilograme.

În acţiunea de salvare a animalului au intervenit jandarmi, poliţişti, salvamontişti, vânători, specialişti din cadru INCDS Braşov.