Un vânător de trofee, care a ucis nenumărate animale pe cale de dispariție, a fost împușcat în cap

Un vânător de trofee, care a ucis girafe, lei și elefanți în Africa de Sud, a avut parte de un final la fel de trafic precum sărmanele animale.

05 iul. 2022, 23:49
Un vânător de trofee, care a ucis nenumărate animale pe cale de dispariție, a fost împușcat în cap

Bărbatul a fost împușcat în cap, după ce mașina în care se afla s-a supraîncălzit și a fost nevoit să oprească la marginea drumului.

Riaan Naude, în vârstă de 55 de ani, administra compania Pro Hunt Africa (Pro Vânătoare Africa), care se mândrea cu „vânătoarea ecologică”, distribuind imagini cu animale pe cale de dispariţie, pa care le vâna, conform Daily Mail.

Vânătorul de trofee a fost găsit fără suflare lângă mașina lui, în Limpopo, Africa de Sud, după ce ieşise de pe carosabil din pricina unor defecţiuni la motor. Avea la el două puști de vânătoare, o sticlă de alcool, haine şi apă.

Un martor a povestit că doi bărbați au ieșit dintr-o mașină albă, Nissan, l-au împuşcat în cap, au furat un pistol şi apoi au fugit de la faţa locului. Un crescător de vite a auzit o singură împuşcătură şi apoi a văzut Nissan-ul plecând spre Marken. Lângă cadavru a fost descoperit un cartuş de pistol.

Colonelul Mamphaswa Seabi, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a spus că până acum nu a fost stabilită cauza care să explice moartea vânătorului.

„Bărbatul era întins cu faţa în sus şi avea sânge pe cap şi pe faţă. Motivul atacului şi al crimei ulterioare este necunoscut în acest stadiu’”, a afirmat colonelul.

Tariful pentru o zi de vânătoare era de 250 de lire sterline, iar clienţii puteau cere un preţ special pentru a vâna: lei, leoparzi, rinoceri negri, elefanţi africani de tufă şi bivoli africani.

Organizaţia non-profit Protect All Wildlife a transmis că Naude a fost implicat în creşterea şi vânzarea girafelor exclusiv în scopuri de vânătoare.

Citește și Monstrul de aproape 5 metri şi peste 400 kg, ucis de un vânător lunetist. Este cel mai mare crocodil vânat în afara Floridei

Citește și Imagini dramatice! Urs ucis și tranșat de doi braconieri în Dâmbovița. Când au fost prinși, au scos cuțitul la vânători