Un vas de croazieră a eşuat în Mediterană. Cel puţin trei persoane au murit VIDEO

Cel puţin trei oameni au murit, după ce un vas de croazieră a eşuat în Mediterană, în apropiere de Insula Giglio, în sudul provinciei italiene Toscana. La bordul vasului se aflau peste 4.000 de persoane, iar din echipaj făceau parte zeci de români. Aprope toţi au ajuns cu bine la tărm, după ce au fost îmbacaţi în şalupe de salvare.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 07:34
Un vas de croazieră a eşuat în Mediterană. Cel puţin trei persoane au murit VIDEO

Vasul, pe care se aflau aproape 3.200 de turişi şi peste 1.000 de angajaţi, a naufragiat după ce a atins un banc de nisip. În urma impactului, pachebotul a început să se scufunde şi a rămas pentru moment pe o parte, în poziţie înclinată.

Operaţiunile de recuperare a naufragiaţilor au fost coordonate de Căpitănia Portului Santo Stefano, în colaborare cu paza de coastă şi carabinierii.

Cu 1500 de cabine, patru piscine, 5 restaurante şi 13 baruri, vasul de croazieră este unul dintre cele mai luxoase din lume şi tocmai pornise într-un tur de şapte zile al Mediteranei.

Deşi iniţial se anunţase că opt persoane ar fi murit, un nou bilanţ vorbeşte despre cel puţin trei morţi şi 14 răniţi.

Persoanele aflate la bord au fost evacuate şi transportate la ţărm cu mai multe şalupe. Speriaţi de cele întâmplate, cei aflaţi la bord au fost nevoiţi să înfrunte, potrivit unor mărturii, şi faptul că forţele de intervenţie au părut total nepregătite.