Un vasluian a cerut ajutorul de înmormântare în avans: „La ce îmi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau cât trăiesc”

Un vasluian din satul Băcești a făcut scandal la Primărie după ce edilul din localitate a refuzat să îi ofere în avans ajutorul de înmormântare.

12 dec. 2023, 16:47
Un vasluian a cerut ajutorul de înmormântare în avans: „La ce îmi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau cât trăiesc”
Un vasluian a cerut în avans ajutorul de înmormântare

Un vasluian a reușit să șocheze administrația locală. Cetățeanul a ales să-și ceară „drepturile” și să solicite în avans ajutorul de înmormântare. Acest lucru s-a întâmplat la Băcești, un sat  din jduețul Vaslui, motivația cetățeanului fiind una foarte simplă: „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau acum cât trăiesc. Și dacă e un drept al meu, de ce să nu beneficiez în timpul vieții?”.

Citește și: VIDEO Imaginile virale au ajuns la Poliţie. Ce sancţiune i s-a aplicat tânărului care „dansa” pe portbagajul unui BMW în timp ce maşina derapa pe zăpadă

Primarul Horațiu Cărăușu a fost luat prin surprindere de cererea bărbatului și, chiar dacă la început a crezut că e o glumă, atunci când acesta a început să ridice tonul, s-a văzut nevoit să sune la Curtea de Conturi pentru a verifica dacă acest lucru este posibil.

Cei de acolo au fost fermi și i-au interzis primarului să facă așa ceva, însă, amuzat de cererea neobișnuită, funcționarul în cauză i-a spus primarului că o să-și facă un caiețel cu astfel de cererei, pentru că nu e singura. La o altă Primărie s-a cerut un avans pentru trusou, chiar dacă mămica încă nu născuse.

Citește și: Curcan spălat cu detergent de vase, noul trend de pe TikTok! Internauții au rămas șocați: ”După aceea îl îmbraci în pijama și îl pui la culcare”

Ajutorul de înmormântare se acordă de obicei de Casa de Pensii, dacă persoana decedată a fost asigurată sau a avut o pensie. Contravaloarea ajutorului este de 6.785 de lei. În cazul personaelor decedate care nu au avut venituri sau a celor care au beneficiat de ajutor social, Primăria le acordă un astfel de ajutor, doar cu condiția ca de la Casa de Pensii să nu fi primit nimic.

Deoarece există și varianta ca cei fără venituri, dar care au soția sau un copil care este salariat sau pensionar, să primească jumătate din suma de 6.785 de lei. La Băcești, prin regulament ajutorul de înmormântare este, pentru aceste persoane, între 1.000 și 1.500 de lei.

Întrebat despre această situație, primarul vasluian nu a vrut să comenteze informația, dar nici nu a negat-o, ci a spus doar că „la Băcești sunt cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai harnici locuitori din județul Vaslui”, scrie vremeanoua.ro.