Un veteran de război şi-a sărbătorit aniversarea vârstei de 107 ani fără familie, în contextul pandemiei de coronavirus

Un veteran de război care a supraviețuit epidemiei de gripă spanioală și-a sărbătorit ziua de naștere cu o petrecere la casa de îngrijire pentru bătrâni, fără familie, în contextul pandemiei de coronavirus. Reg Lewis a împlinit 107 ani.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 12:23

Reg Lewis a luptat în Singapore și India, în timpul celui de-al doilea război mondial. Acesta a împlinit marți vârsta de 107 ani, iar din cauza regulilor actuale de distanțare socială, rudele sale nu au putut fi alături de acesta. 

Citește și: Mesajul unui supravietuitor al gripei spaniole: Aveti grijă. Nu vreau să vad acelasi lucru

Cu toate acestea, restul persoanelor care locuiesc în același cămin i-au organizat o petrecere pentru a sărbători vârsta înaintată.

„Toată lumea este pasionată de Reg și personalul este încântat să-l vadă bifând încă un an în uimitorul său catalog de repere personale

Reg, care s-a născut în Shropshire cu un an înainte de începutul Primului Război Mondial, a supraviețuit epidemiei de gripă spaniolă din 1918 și avea 21 de ani în momentul în care Hitler a ajuns la putere în Germania. Acesta a continuat să își desfășoare activitatea la propria afacere din domeniul măcelăriei, până când a fost chemat să servească în cel de-al doilea război mondial cu brigada de artilerie Royal Devon Yeomanry în Singapore și India.

 Veteranul a supraviețuit războiului și în momentul în care s-a întors în Anglia a primit un apel telefonic și i-a fost oferită șansa de a gestiona ferma locală din Holne, un sat de la marginea Dartmoor. Reg a gestionat ferma timp de 20 de ani până când a fost vândută, moment în care a revenit să lucreze ca măcelar în zona Torbay și s-a retras abia la vârsta de 93 de ani.

A devenit rezident la Forder Lane House în anul 2018. Acesta ia parte la activitățile zilnice și joacă cărți cu familia și cu alți rezidenți.