Un veteran îl roagă pe Putin să candideze pentru un nou mandat, în 2018. Ce i-a răspuns preşedintele rus

Președintele rus Vladimir Putin, ales în funcție pentru prima oară în urmă cu 17 ani, a afirmat vineri că se va gândi dacă să candideze pentru un nou mandat în 2018.

RomaniaTV.net
04 aug. 2017, 17:49
Un veteran îl roagă pe Putin să candideze pentru un nou mandat, în 2018. Ce i-a răspuns preşedintele rus

Kremlinul a fost evaziv în ultimele săptămâni în ce privește o candidatură a lui Putin (64 de ani) pentru un nou mandat, de șase ani, în alegerile din martie viitor. La începutul lunii iulie, purtătorul său de cuvânt a declarat că problema este încă nedecisă.

Aflat vineri într-o vizită în regiunea siberiană Buriatia, Putin a fost practic rugat de un veteran să candideze pentru realegere. ‘Avem o rugăminte pentru dumneavoastră. Când vor fi următoarele alegeri prezidențiale, toți vă rugăm să candidați din nou pentru acest post. Vom fi foarte fericiți’, a spus bărbatul, citat de agenția TASS.

Putin i-a răspuns politicos: ‘Bine, mă voi gândi la asta. Vă mulțumesc’.

Vladimir Putin a avut două mandate prezidențiale consecutive de patru ani, între 2000 și 2008, după care a devenit prim-ministru până în 2012, iar apoi din nou președinte.

La scurt timp după ce a câștigat al doilea mandat prezidențial, Constituția rusă a fost amendată pentru a permite șefului statului să dețină mandate de șase ani.