Un video cu un episcop surprins în timp ce făcea sex cu tineri zguduie Biserica Ortodoxă din Serbia

Biserica Ortodoxă din Serbia este în mijlocul unui scandal sexual de proporţii. După mai multe acuzaţii potrivit cărora un episcop organiza orgii, un filmuleţ cu acesta a apărut recent pe internet, forţându-i plecarea din rândurile Bisericii. 

24 apr. 2013, 08:12

Episcopul Vasilije Kacavenda, 74 de ani, s-a retras acum câteva luni, în urma unui scandal sexual de proporţii, potrivit Radio Free Europe. 

Recent, însă, Sfântul Sinod i-a acceptat demisia, fiind prima confirmare oficială a acestor acuzaţii. Măsura Bisericii a venit în urma apariţiei unui filmuleţ în care episcopul apărea făcând sex cu tineri.

Video-ul poate fi văzut aici. ATENŢIE, imagini EXPLICITE

Bojan Jovanovic, un fost student la teologie, a declarat că ştie de multe orgii organizate de Kacavenda, la care participau clerici importanţi şi oameni de afaceri. 

Jovanic a mai spus că lui însuşi i s-a cerut să aducă tineri şi copii, în aceste scopuri: „Au încercat în mai multe rânduri să mă pună în situaţii compromiţătoare, să mă atragă în cercul lor”.

Astfel de acuzaţii i s-au adus lui Kacavenda de mai mulţi ani, cunoscut, de altfel, pentru stilul de viaţă luxos, dar şi pentru legăturile cu Radovan Karadzic şi Ratko Mladic, acuzaţi de crime de război.

Scandalul a luat amploare, însă, când au apărut şi filmuleţe în care episcopul apărea făcând sex oral cu tineri.

Kacavenda a negat aceste acuzaţii, declarând chiar că va da în judecată pe cei care l-au calomniat. Biserica a refuzat să comenteze informaţiile, acceptându-i, însă, demisia.  

Nu este singurul cleric sârb acuzat de abuzuri sexuale. Între 1999 şi 2002, episcopul Pahomije, a fost acuzat, de asemenea, că a abuzat sexual patru minori. 

Citeşte şi:

Scandalurile sexuale la nivel înalt, tot mai greu de evitat în era informaţiei