Un zgârie-nori din New York va fi CONFISCAT. Află motivul incredibil

SUA vor confisca un zgârie-nori de 36 de etaje din New York care, potrivit biroului procurorului, este deţinut în secret de Iran, a indicat marţi Ministerul Justiţiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 06:43
Un zgârie-nori din New York va fi CONFISCAT. Află motivul incredibil

Confiscarea şi vânzarea acestui imobil, situat în centrul Manhattanului, ar fi ‘cea mai importantă confiscare legată de terorism’, potrivit comunicatului ministerului.

Un judecător federal a dat dreptate, săptămâna aceasta, plângerii guvernului american, potrivit căreia proprietarii clădirii au încălcat sancţiunile împotriva Iranului şi legislaţia privind spălarea de bani.

Procurorul federal al Manhattanului, Preet Bharara, a declarat că decizia confirmă acuzaţiile ministerului, conform cărora proprietarul imobilului ‘era (şi încă este) o faţadă pentru Banca Melli, aşadar o faţadă pentru guvernul Iranului’.

Bharara a precizat că profiturile realizate din vânzarea clădirii vor procura ‘mijloace pentru a plăti indemnizaţii victimelor terorismului finanţat de Iran’.

Procurorii americani estimează că proprietarii imobilului, fundaţia Alavi şi grupul Assa, au transferat veniturile din chirii şi alte fonduri către banca publică iraniană Melli.

Fundaţia Alavi gestionează o organizaţie umanitară pentru Iran, precum şi acest imobil, în numele guvernului iranian, potrivit comunicatului.

Construit în anii ’70 de o organizaţie non-profit, fundaţia Pahlavi, gestionată de şahul Iranului şi finanţată cu un împrumut de la banca Melli, imobilul a fost expropriat de noul guvern iranian după Revoluţia din 1979, conform biroului procurorului.

Aceeaşi sursă precizează că fundaţia Pahlavi a fost redenumită Mostazafan, apoi Alavi.

Fundaţia Alavi a indicat că va face apel la decizie, într-un comunicat publicat pe site-ul său.