Una caldă, una rece pentru Gigi Becali! A câştigat procesul cu polițiștii care au vrut să-i ia permisul, însă a pierdut peste 160.000 de euro cu Primăria Capitalei

Într-o singură lună, Gigi Becali a trecut prin stări de spirit diametral opuse ca urmare a proceselor pe care le-a avut pe rol cu diferite instituţii din România. A avut câştig de cauză în faţa Poliţiei Române, dar norocul nu i-a mai surâs în cazul Primăriei Capitalei.

23 mai 2022, 13:14
Una caldă, una rece pentru Gigi Becali! A câştigat procesul cu polițiștii care au vrut să-i ia permisul, însă a pierdut peste 160.000 de euro cu Primăria Capitalei

Gigi Becali s-a luptat, de-a lungul mai multor luni, să demonstreze instanţei că amenda primită de la poliţişti de la Circulaţie a fost ilegală. În cele din urmă, latifundiarul din Pipera a câștigat definitiv la Tribunalul Argeș. „Admite apelul. Schimbă sentinţa, în sensul că admite plângerea şi anulează procesul-verbal contestat. Definitivă”, au decis magistraţii argeşeni.

Gigi Becali, de la extaz la agonie

În aceeaşi lună, însă, Becali a avut termenul final în dosarul cu Primăria Capitalei, dosar care trenează de mai bine de 11 ani. În acest dosar, afaceristul obținuse, în primă fază, despăgubiri de 934.621 euro. Magistrații care au rejudecat cazul au decis, însă, că suma de 773.000 euro este suficientă.

Citeste si Gigi Becali tună şi fulgeră împotriva finului Pandele, după ce FCSB s-a împiedicat de Voluntari. „Ce să cauţi, mă, în Grecia? Nu te mai duce în Grecia!”

Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că stabileşte cuantumul despăgubirilor la suma de 773.000 euro, echivalent în lei la data plăţii. Păstrează celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă intimatul-reclamant să plătească apelantei-pârâte suma de 16.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, au hotărât magistrații, potrivit spynews.ro

Reamintim că Gigi Becali i-a solicitat Primăriei Capitalei despăgubiri în valoare de aproape un milion de euro pentru un teren folosit pentru construirea Pasajului Pipera. Terenul avea o suprafaţă de 1.773 metri pătraţi, iar Primăria oferise despăgubiri în valoare de doar 68.000 de euro pentru latifundar, adică aproximativ 38 de euro pentru un metru pătrat. Becali a considerat că suma oferită este mult sub valoarea terenului, astfel că a deschis proces instituţiei statului.

În primă instanţă, instanţa a stabilit despăgubiri de 934.621 euro, însă decizia a fost contestată la Curtea de Apel. Astfel, după apel, instanţa superioară a decis scăderea sumei cu care trebuia să fie despăgubit latifundiarul de la 934.621 euro la 773.000 euro.

Citeste si Gigi Becali le găseşte scuze fugarilor Oprescu şi Udrea şi acuză sistemul penitenciar din România: „La noi în ţară nu e de făcut puşcărie! Criminalilor! Respectaţi legea executării pedepsei”