Una dintre cele mai îndrăgite televiziuni din România, la un pas să se închidă după mai bine de două decenii de când emite. Postul TV a intrat în colimatorul ANAF

Visul din urmă cu două decenii a lui Silviu Prigoană este la un pas să devină istorie. Televiziunea Etno TV, care emitea pentru prima dată în decembrie 2001, pare că a ajuns la capăt de drum.

14 ian. 2023, 16:46
Una dintre cele mai îndrăgite televiziuni din România, la un pas să se închidă după mai bine de două decenii de când emite. Postul TV a intrat în colimatorul ANAF

Primul post de televiziune dedicat 100% folclorului românesc a avut un succes uriaş în primii ani de emisie, reflectat în audienţele ridicate. 22 de ani mai târziu, însă, Etno TV este la un pas de închidere, după ce a intrat în colimatorul ANAF.

În urmă cu un an, postul anunţa cu surle şi trâmbiţe că îşi schimbă tematică şi o coteşte spre ştiri de interes general. Dar concurenţa de pe piaţa televiziunilor generaliste este una extrem de mare, iar Etno TV nu s-a putut menţine la suprafaţă, în pofida numelor mari de realizatori TV pe care le cooptase şi a emisiunilor de calitate. Printre acestea, Dana Chera, care revenea din concediul de maternitate. Emisiunea ei, ”Tainele minții”, nu a vieţuit nici măcar un an!

Una dintre cele mai îndrăgite televiziuni din România se închide după ce ANAF a luat-o în colimator

Postul e aproape în colaps, potrivit informațiilor care au intrat în posesia CANCAN.RO. Multe emisiuni au dispărut, zeci de angajaţi au fost concediaţi, iar cei care au rămas nu-şi primesc salariile la timp. În plus, pentru a reduce cheltuielile, postul TV şi-a mutat sediul într-un subsol din Floreasca.

Citeste si Dan Negru aruncă bomba! De ce nu ar mai vrea în televiziune: „N-aș avea nicio șansă azi, dacă aș lua-o de la capăt”

E groasă rău la Etno, ANAF-ul a pus poprire pe conturi, au zburat vreo 40 oameni de acolo. Au dispărut emisiuni. Nici Dana Chera sau Alex Ferariu n-au mai avut emisii, că n-au cu ce să-i plătească.

Pe post, înțeleg că dau acum numai reluări. Și nu se mai justifică nici licența de post generalist, din moment ce nu mai au emisiunile. Începuse un matinal în noiembrie, l-au scos și pe ăsta”, a dezvăluit o sursă pentru cancan.ro

Citeste si Robert Turcescu își ia adio de la televiziune, după experiența B1 TV. „A fost scurt, dar intens”. Cu ce se va ocupa jurnalistul de acum