Cele două surori de 11 şi 12 ani dispărute după ce au căzut în Dunăre au fost găsite moarte

Una dintre fetițele dispărute luni în Dunăre, în apropiere de Isaccea, a fost găsită moartă de un echipaj de marinari în zona trecerii de bac Isaccea - Orlivka. Câteva ore mai târziu a fost găsit şi trupul neînsufleţit al celeilalte minore.

24 iun. 2021, 14:02
Cele două surori de 11 şi 12 ani dispărute după ce au căzut în Dunăre au fost găsite moarte

Cele două surori de 11 şi 12 ani dispărute după ce au căzut în Dunăre au fost găsite moarte. Prima fetiţă a fost găsită moartă joi dimineaţă, iar după câteva ore a fost descoperit şi trupul surorii ei.

Una dintre fetiţele dispărute după ce au căzut în Dunăre a fost găsită moartă. Salvatorii o caută în continuare şi pe sora ei

„Trupul neînsufleţit al uneia dintre minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea, a fost recuperat și adus la mal. În acestă dimineață, prin apel la 112, s-a anunțat prezența unui corp pe Dunăre, la aproximativ 50 m de mal și aproximativ 400 de m în aval de locul dispariției”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ulterior, în jurul orei 13:00, a fost găsit şi trupul neînsufleţit al celeilalte minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea. Acesta a fost găsit în aceeași zonă ca al surorii ei, fiind recuperat si adus la mal.

Două fetițe, surori de 11 și 12 ani, au fost date dispărute în Dunăre, luni, în zona localității Isaccea, judeţul Tulcea. Potrivit ISU Tulcea, autoritățile au fost alertate la ora 16.10. Din primele informații, una dintre copile ar fi căzut în apă, iar sora ei a sărit după ea, ca s-o salveze.

„În cursul zilei de azi, 21 iunie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că două fetițe (aproximativ 11 și 12 ani) ar fi intrat în apele Dunării în apropierea portului Isaccea și nu au mai ieșit.  Din primele verificări a reieșit că minora de 11 ani ar fi alunecat și a căzut în apă, iar cea de-a doua ar fi intrat după ea pentru a o scoate la mal.
La fața locului s-au deplasat două echipaje de poliție din cadrul IPJ Tulcea, Poliția Transporturi și lucrători din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD. De asemenea, a fost solicitat sprijinul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galați. La căutări participă și localnicii cu o ambarcațiune.”, se arată într-un comunicat al autorităților.

Citeşte şi: Copil de doi ani, salvat de pompieri după ce a ieşit pe geamul apartamentului de la etajul 1