Unchiul lui Emi Pian cere demascarea poliţiştilor „anti-mafie” corupţi: „Se vând pe 200 de dolari, unul trăieşte cu o prostituată”

Viorel Gongoi, unchiul lui Emi Pian şi unul dintre liderii comunității rome din România, spune că polițiștii care se ocupă de clanuri în cadrul Poliției Capitalei sunt corupți și "se vând pe 200 de dolari", scrie wowbiz.ro. 

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 08:12

Viorel Gongoi susține că ar avea dovezi concrete legate de anumiți polițiștii corupți care ar trebui să se ocupe de clanurile interlope din Capitală. Fiul „mamei Omida” spune că „nici un șef din Poliția Română nu a venit la înmormântearea lui Emi Pian” și că nu orice încăierare între doi ciobani se numește război între clanuri.

Declarațiile vin în contextul în care ieri au fost publicate imagini în care şeful Poliţiei Române, împreuă cu alţi ofiţeri s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august. Motivul fiind trupul decedatului, care era depus de trei zile la domiciliu şi nu la o capelă, aşa cum prevede legea.

Citeşte şi: Dovada că şeful Poliţiei Române s-a întâlnit cu membrii clanului Duduianu, noaptea, pentru a negocia înmormântarea lui Emi Pian

Într-un live pe contul lui de socializare, Gongoi i se adrsează direct ministrului Marcel Vela, într-o interpelare publică, îndemnându-l „să se trezească” și să vadă de ce oameni s-a înconjurat. El îi solicită Ministrului de Interne să-l primească pentru a-i explica ce fac cu adevărat polițiștii de la Capitală, care ar trebui să păzească interlopii.

„Băi omule, băi Vela, tu ești de undeva din Mehedinți, de-acolo. Cum poți să fii așa…? Băi Vela, întreabă-mă pe mine, pe Motoi Viorel zis Gongoi… Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă de grupările infracționale. Să-ți spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău și cât de cretini și de corupți sunt. 

Băi, te rog frumos, uită-te bine la mine, tu ești Vela, eu sunt Gongoi! Întreabă-mă pe mine, trimite un reprezentant al tău să mă întrebe pe mine de grupul ăsta împotriva clanurilor. Bă tu ești…, ești ministru …? Bă, tu pe toate gunoaiele din România le faci clanuri? Băi Vela, înseamnă că tu ești…, bă! Cum poți tu să faci asemenea afirmații și să permiți mass-mediei, ziarelor, televiziunilor să vorbească de discuțiile din… Bă, îți garantez eu 100%, eu am fost la discuție, n-a venit nici un fel de polițist decât șeful grupării care era zilele alea de serviciu, la Pian, că eu eram acolo și am vorbit inclusiv cu șeful judiciarului de la secția 9, domnul Cătălin. N-a venit nici un șef al Poliției Capitalei, nici un șef al Poliției Române, că ăștia nici nu știu care sunt gradele lor…

Citeşte şi: VIDEO Fratele lui Emi Pian, ameninţări pentru clanurile rivale chiar în ziua morţii interlopului. A apărut filmuleţul

Băi Vela, voi aveți nume că sunteți cei mai…., voi milițienii. Băi oameni buni, întrebați-mă pe mine, cheamă-mă pe mine într-o zi și stai de vorbă cu mine, Vela și îți explic eu tot ce se întâmplă în departamentele tale de poliție. Eu am cunoscut din 1980 până în anul 2020 cei mai mari polițiști din România, începând cu Tata Nițu. Întreabă-l pe Cristi Gheorghe care a fost șeful serviciului Judiciar și acum e la Crimă Organizată, cine e Gongoi ăsta? Și ai să vezi că eu, într-adevăr, am avut schimb de opinii, schimb de păreri cu toți marii lideri ai poliției din România, dar fără a fi sifon.

Dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliției Capitalei, întreabă-mă pe mine, domnul Vela, că îți spun eu. Niște … care se vând pe 200 de dolari. (…) Sau unul dintre ei, pe care-l cunosc eu de acolo, pentru o bucată de…, ce a reușit ăsta să facă, că trăia cu o prostituată de la mine de aici, din cartier.

Treziți-vă, bă, la realitate, nu sunteți de la Scotland Yard, nu sunteți de la FBI. Voi sunteți niște … de milițieni, mă! Ce antiterorism? Câți oameni cu bombe ați descoperit voi în România? Că au aruncat câteva clădiri în aer, mă? Băi Vela, sau oricare, de la SRI, de unde sunteți voi, ce mari teroriști ați găsit voi, câte clădiri au explodat? Câte atentate au executat țiganii cum execută magrebienii la Paris și la Londra? Atunci spune-mi mie, băi Gongoi, du-te … de țigan analfabet, uite ce fac țiganii tăi! Păi dacă se bat doi jegoși, doi ciobani, un cioban și un țigan… s-au bătut clanurile între ele? Tu-i ridici la rang de clan?”, a spus Viorel Gongoi într-un live pe contul lui de socializare.


loading...