UNDE ar putea fi relocate evenimentele stradale de pe Kiseleff. PROPUNEREA primarului Dan Tudorache

Evenimentele stradale de pe Bd. Kiseleff, care presupun închiderea circulaţiei pe o porţiune din această arteră, în fiecare weekend, până la sfârşitul lunii august ar putea fi relocate la solicitarea primarului general Gabriela Firea care a cerut Primăriei Sectorului 1 să identifice un alt amplasament pentru aceste activităţi. Recent, edilul şef a anunţat că intenţionează să interzică evenimentele de amploare care blochează traficul în centrul Capitalei, ulterior Firea precizând că va muta concertele din Piaţa Constituţiei. Intenţia primarului general a fost însă criticată dur de opinia publică şi nu numai. 

07 iul. 2016, 12:08
UNDE ar putea fi relocate evenimentele stradale de pe Kiseleff. PROPUNEREA primarului Dan Tudorache

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la începutul acestei luni că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

Decizia edilului a venit în contextul în care Firea a stat timp de câteva zeci de minute blocată în trafic, într-o seară de weekend, din cauză că pe Bd. Kiseleff se desfăşurau mai multe activităţi sportive, iar circulaţia auto era închisă în zonă. 

„Era coadă de mașini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeți că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câțiva tineri care jucau tenis — foarte puțini pentru că era și caniculă și cei câțiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o facă pe Bd. Kiseleff — și tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată. (…) Recent a avut loc un concert în Piața Constituției. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul”, a explicat atunci Gabriela Firea.

Intenţia primarului general a stârnit un val de reacţii negative din partea opiniei publice şi nu numai. 

CITEŞTE ŞI Clotilde Armand despre Gabriela Firea: „Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni”

Buşoi îi dă replica lui Firea: Are o problemă de logică administrativă. Trafic mai fluid înseamnă mai multă infrastructură

De asemenea, ministrul Culturii, Corina Şuteu, a criticat intenţia primarului general, Gabriela firea, de a interzice evenimentele stradale de weekend, care blochează circulaţia auto în centrul Capitalei. Ministrul a anunţat că doreşte să se întâlnească cu edilul şef, după ce Gabriela Firea a declarat că vrea să pună capăt acestor activităţi desfăşurate sâmbăta şi duminica. Detalii, aici. 

Ulterior, edilul Capitalei a anunţat ce EVENIMENTE vor fi organizare în Centru explicând că în zona zero a Bucureștiului vor fi permise doar evenimentele care, prin specificul și natura lor, nu pot fi organizate în alte părți ale orașului.

La o săptămână de la izbucnirea scandalului public, primarul general a cerut edilului Sectorului 1 să identifice o altă zonă în care ar urma să se desfăşoare evenimentele de weekend de pe Bd. Kiseleff.

Activitatea de pe Kiseleff va fi mutată în faţă la Academia de Poliţie, dar puţin aşa, e un traseu acolo care să permită. Nu e la DN1, nu se blochează circulaţia. Adică, cei care coboară de pe pod de pe DN1 şi vor să meargă spre Voluntari să-i las să intre. Sunt undeva la 1.000 metri liniari pe şosea, un kilometru. Este lângă pădure. Dacă tot fac sport, să stea lângă pădure. Asta e o propunere a mea către doamna Firea, nu eu iau hotărârea”, a precizat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a adăugat că noua locaţie stradală propusă pentru desfăşurarea evenimentelor stradale de pe Kiseleff aparţine Adminsitraţiei Străzilor, instituţie de altfel subordonată tot Primăriei Capitalei.