Unde ducem bradul după ce l-am despodobit. Amenzi uriaşe pentru cei care îl lasă în spatele blocului

Românii riscă amenzi uriaşe dacă aruncă bradul la voia întâmplării, după ce l-au despodobit. Pentru a evita acest lucuri, cel mai bine este să-ţi duci pomul în locurile special amenajate de autorităţi.

09 ian. 2022, 10:03
Unde ducem bradul după ce l-am despodobit. Amenzi uriaşe pentru cei care îl lasă în spatele blocului
Unde ducem bradul după ce l-am despodobit. Amenzi uriaşe pentru cei care îl lasă în spatele blocului

Unde ducem bradul după ce l-am despodobit. Mulţi îl aruncă în spatele blocurilor, sau îl lasă undeva la întâmplare. Aceştia riscă să primească amenzi uriaşe.

Unde ducem bradul după ce l-am despodobit

Potrivit tradiţiei, după Bobotează românii încep să-şi despodobească bradul de Crăciun. Puţini sunt cei care ştiu unde să-l ducă după ce au dat jos toate globuleţele din el.

Citeşte şi Mare atenție la bradul de Crăciun. Ați putea avea parte de neplăceri din cauza lui! Tot ce trebuie să știi

De exemplu, în Cluj există locuri special amenajate în care locuitorii oraşului îşi pot duce bradul. Trebuie doar să facă o programare telefonică, iar angajaţii firmei de salubritate vin acasă pentru a lua pomul.

„Oamenii îi pot lăsa la punctele de colectare a deşeurilor, punctele gospodăreşti, cele dintre blocuri, de unde vor fi colectate de companiile de salubritate”,a spus Nicoleta Pop, expertul ecolog, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, brazii naturali pot fi lăsaţi în punctele de colectare din Auchan, indiferent de unde au fost achiziționați. Campania se desfășoară în perioada 03 – 16 ianuarie 2022.

Astfel, Auchan încurajează clienții să se implice activ în acțiunea cu rol în protejarea mediului, returnând brazii uscați după sărbători pentru a fi transformați în produse prietenoase cu natura, precum compost sau peleți. Aceștia pot fi aduși în cele 17 puncte de colectare amenajate în parcările hipermarketurilor Auchan din 14 orașe, indiferent de locul din care au fost achiziționați inițial.

Containerele pentru colectare vor fi amplasate în locuri ușor accesibile, în parcările a 17 hipermarketuri Auchan din: Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Constanța, Galați, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Târgu-Mureș, Timișoara și București (Militari, Berceni, Pallady și Titan). Întreaga cantitate de brazi colectată va fi transformată în compost sau peleți, prin intermediul unui partener autorizat.

„Prin această acțiune ne dorim să oferim clienților noștri o nouă soluție de reciclare în mod sustenabil a brazilor de Crăciun, mai ales că deciziile pe care le luăm în fiecare zi se reflectă pe termen lung, în contextul schimbărilor climatice, asupra comunității și a mediului înconjurător. Contăm pe implicarea tuturor la un mod activ de a trăi mai sustenabil”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Cei care îşi abandonează brazii la voia întâmplării riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Primul brad de Crăciun din România a fost împodobit de regele Carol I, în 1866, la palatul regal din București. Acesta a fost decorat cu flori de hârtie și fructe. Totul s-a întâmplat la nici opt luni de la venirea întâiului monarh, pe tronul României.

Citeşte şi Au împodobit bradul de Crăciun cu un şarpe veninos. Şocul unei familii cu doi copii, după ce a terminat de aranjat decoraţiunile VIDEO