Klaus Iohannis şi soţia sa au participat vineri seară la un concert special de Crăciun

Preşedintele ales Klaus Iohannis a participat vineri seara la un concert cu colinde de Crăciun special organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti. Preşedintele şi prima doamnă au fost aplaudaţi de zeci de oameni înainte să intre în Biserica romano-catolică din Sibiu. 

19 dec. 2014, 13:44
Klaus Iohannis şi soţia sa au participat vineri seară la un concert special de Crăciun

„A fost un concert extraordinar de frumos. Sunt bucuros şi multumit că am reuşit să ajung la Sibiu pentru acest concert. E o mare onoare si placere pentru mine sa particip aici”, a declarat Iohannis, la ieşirea de la concert.

Întrebat dacă are emoţii pentru ceremonia de învestire care are loc duminică, Iohannis a răspuns: „Sărbători fericite! La mulţi ani!”

„În această seară voi fi la Sibiu, pentru a onora invitația Ambasadei Italiei la Bucureşti şi a Institutului Italian de Cultură din România la un concert special de Crăciun„, a scris Klaus Iohannis pe Facebook, înaintea concertului.

În cursul zilei, Iohannis a participat la o întâlnire cu femeile din PNL, iar duminică este ziua în care se va instala oficial la Cotroceni.

Klaus Iohannis va depune jurământul de învestitură într-o şedinţă solemnă a Parlamentului, duminică, la ora 12.00.

După jurământul din Parlament, preşedintele va merge la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de predare-primire a mandatului.

Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare, la intrarea în Palatul Cotroceni. După intonarea imnului de stat şi primirea de către Traian Băsescu şi consilierii prezidenţiali şi de stat, Klaus Iohannis va fi primit în biroul preşedintelui.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis va locui la Vila Lac II pe perioada mandatului de preşedinte

Aici, Traian Băsescu îi va înmâna lui Klaus Iohannis Sigiliul de stat, în baza căruia preşedintele conferă decoraţiile şi Ordinul Steaua României în grad de Colan care, prin lege, revine automat pe perioada mandatului preşedintelui României.

După o scurtă discuţie privată, preşedintele Klaus Iohannis îl va însoţi pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS şi-a invitat sibienii la depunerea jurământului şi la recepţia de la Cotroceni