Unde poţi vedea slujba de Paşti în direct

Românii nu se vor mai strânge în biserici pentru a lua parte la Sfânta slujbă de Paşti. Pandemia de coronavirus a impus tuturor o distanţă socială, astfel că anul acesta, credincioşii vor putea asculta slujba de Înviere la televizor şi în mediul online. 

RomaniaTV.net
18 apr. 2020, 06:11
Unde poţi vedea slujba de Paşti în direct

Credincioşii care doresc să ia partea la slujba de Înviere, chira dacă fizic nu se poate, o pot urmării la TVR1. Televiziunea Româna a anunţat că va transmite toată slujba în direct de la Catedrala Patriarhală din București. Vor fi echipe de filmare ale Televiziunii naționale care vor transmite imagini din întreaga țară, conectând toți românii la miracolul Învierii.

„E vremea la care putem fi celorlalţi lumină prin dragoste, prin cuvânt bun, prin încurajare. E vremea la care ne întâlnim toţi într-o singură rugăciune, aceea a nevoii de rugăciune. Nevoie de rugăciune care se transformă întotdeauna într-o lumină, care luminează tuturor. Fiţi parte integrantă a acestei lumini, dăruiţi-vă lumină şi nu uitaţi: Hristos, prin Înviere, ne dăruieşte fiecăruia dintre noi lumina de care avem nevoie pentru a merge mai departe”, ne îndeamnă părintele Constantin Necula, invitat special al emisiunii Universul credinței de la TVR 1.

Citeşte şi: PANDEMIE CORONAVIRUS. Raed Arafat: „Să nu stăm liniştiţi”

Slujba de Paşti „va fi săvârşită anul acesta doar de slujitorii bisericeşti, fără participarea credincioşilor mireni”, a transmis Cancelaria Sfântului Sinod. 

Conform Cancelariei, în urma consultării cu Ministerul Afacerilor Interne, pelerinajul de Florii se suspendă în acest an, iar ramurile de finic vor fi distribuite de voluntari credincioșilor care solicită acest lucru. Spovedania şi împărtășirea credincioşilor se pot săvârşi în continuare doar la domiciliu. Lumina Învierii va fi distribuită de voluntari doar celor care solicită acest lucru.

Citeşte şi: Poliţia Română răspunde la întrebarea momentului. Pot să merg la părinţi să le duc produse pentru masa de Paşte?

Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioșilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare. La slujba de Înviere vor participa doar preoții, fără credincioși.

„La ora 00.00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii mireni, având candelele aprinse, pot ieşi la ferestre şi balcoane sau în curțile caselor lor, adresându-se unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal Hristos a înviat! și răspunsul Adevărat a înviat!, fără a deranja pe alţi vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare”, transmite Cancelaria Sfântului Sinod.