Unde să investeşti în imobiliare

În ciuda evoluţiei slabe din ultimii ani, imobiliarele rămân o afacere în Bucureşti. Capitala noastră se află pe locul 12 din 20 într-un top al oraşelor în care merită să investeşti în acest domeniu, realizat de cotidianul britanic The Telegraph.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 08:54
Unde să investeşti în imobiliare

Cei de la The Telegraph au găsit două argumente pentru care Bucureştiul este un oraş favorabil imobiliarelor. Costurile mici ale tranzacţiilor şi economia puternică post-tranziţie. Totuşi, nu totul este lapte şi miere, avertizează britanicii. Randamentele slabe pentru închiriatul spaţiilor şi impozitele mari sunt trecute la capitolul minusuri de către cei de la The Telegraph.

Interesant este că, în acelaşi top, Chişinăul depăşeşte Bucureştiul şi este pe locul 10 între cele mai bune oraşe pentru investiţii imobiliare. Aici, spre deosebire de Bucureşti, randamentul pentru spaţiile închiriate este mare, dar la minusuri găsim economia slabă a Republicii Moldova, taxele ridicate şi faptul că toate tranzacţiile imobiliare trebuie făcute cu bani cash.

Potrivit celor de la The Telegraph, cel mai bun oraş european pentru investiţii imobiliare este Budapesta. Aici, scriu jurnaliştii britanici, randamentele sunt bune, iar taxele pe tranzacţii suportabile. Podiumul celor mai atractive oraşe pentru investiţii imobiliare este completat de Skopje, capitala Macedoniei, şi oraşul olandez Amsterdam.