Unde trăiesc CEI MAI BOGAŢI oameni ai lumii

Regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai mare creştere în rândul numărului de milionari, potrivit unui raport lansat de Boston Consulting Group, citat de Bloomberg, scrie adevarul.ro. Vezi mai jos unde se află cei mai mulţi bogaţi raportând numărul acestora la întreaga populaţie.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 19:56
Unde trăiesc CEI MAI BOGAŢI oameni ai lumii

Bahrain este o țară insulară independentă și suverană din Orientul Mijlociu. Bahrain are 8.000 de milionari. Locuitorii cei mai bogaţi sunt familiile regale.

La sfârşitul anului 2011, Taiwan avea 246.000 de milionari. Cel mai bogat om din Taiwan este Tsai Wan-Tsai, care deţine Fubon Financial Holding.

Boom-ul afacerilor din domeniul tehnologiei din Israel susţine cei 83.000 de milionari din această ţară. Cei mai bogaţi oameni din Israel sunt fraţii Ofer, Idan şi Eyal.

America are cel mai mare număr de milionari – 5,13 milioane, în scădere cu 129.000 faţă de 2010. Cel mai bogat om al Americii este Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, cu o avere de estimată la aproximativ 60 miliarde de dolari.

Emiratele Arabe Unite. Cei mai bogaţi locuitori sunt membrii familiei Al Ghurair, care, prin intermediul grupului omonim, deţin participaţii în sectorul bancar, mall-uri şi fabrici.

Hong Kong este casa celui mai mare număr de miliardari – circa 212.000. Cel mai bogat om din Hong Kong, dar şi din Asia, este Li Ka-shing, care vrea diversificarea Hutchison Whampoa şi a companiei de real-estate Cheung Kong Holdings.

Elveţia este casa a 322.000 de milionari. Cea mai bogată persoană din Elveţia, dar şi din Europa, este suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, cel mai mare retailer mondial de mobilă.

Kuweit are aproximativ 63.000 de milionari, iar familiile Alghanim şi Al Kharafi sunt cele mai bogate din ţară.

În Qatar sunt 47.000 de milionari în rândul locuitorilor săi. Cel mai bogat om din Qatar este conducătorul acestui stat, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani.

Singapore numără cel mai mare număr de gospodării de milionari în raport cu populaţia: 188.000, sau 17,1%. Unul dintre locuitorii săi cei mai bogaţi este Eduardo Saverin, co-fondatorul Facebook.