Ungaria a anunţat că nu va îngenunchea la Euro 2020. Federaţia de la Budapesta se ridică împotriva trendului

Echipa naţională a Ungariei nu va îngenunchea înaintea partidelor de la Campionatul European, se arată într-un comunicat emis de Federația Maghiară de Fotbal.

08 iun. 2021, 17:04
Ungaria a anunţat că nu va îngenunchea la Euro 2020. Federaţia de la Budapesta se ridică împotriva trendului

Ungaria a anunţat că nu va îngenunchea la Euro 2020. Ungaria face parte din „grupa morții”, F, alături de Franța, Germania și Portugalia.

Ungaria nu va îngenunchea la Euro 2020

„Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe terenuri şi stadioane, lucru pe care Federația Maghiară nu doar îl acceptă, ci îl şi susţine. Atragem totuși atenția că una dintre valorile sportului este reprezentată de eliminarea tuturor formelor de ură”, au comunicat oficialii de la Budapesta.

Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România. Prima reacţie a fotbalistului: „Ipocrizie!”

Stanciu și Nedelcearu n-au îngenuncheat înainte de Anglia – România 1-0

Înaintea amicalului Anglia – România 1-0, a avut loc deja obișnuitul ritual, pe care Anglia îl are din iunie 2020, când jucătorii îngenunchează în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului, după decesul lui George Floyd, americanul ucis după intervenția brutală a polițiștilor.  Singurii „tricolori” care n-au făcut acest gest au fost Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu.

AUR, reacție dură după ce „tricolorii” au îngenuncheat pentru „Black Lives Matter”. George Simion: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”

România va găzdui patru meciuri din cadrul Euro-2020.

Programul partidelor de pe Arena Naţională este următorul:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;

Optimi de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C