GRANIŢA României cu Ungaria, ÎNCHISĂ pentru vehiculele grele, din cauza vremii

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Ungariei, autorităţile din această ţară au interzis, începând cu ora 21.00, intrarea pe teritoriul naţional a vehiculelor grele - vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei cu România.

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 20:12
GRANIŢA României cu Ungaria, ÎNCHISĂ pentru vehiculele grele, din cauza vremii

În acest context, pentru siguranţa conducătorilor autovehiculelor de tonaj şi evitarea blocajelor de trafic în zona adiacentă frontierei, Poliţia Română le solicită acestora să oprească în parcările special amenajate pe traseele de deplasare.

Poliţia Rutieră a luat deja măsura stocării autovehiculelor din categoria amintită în aceste parcări.

Dată fiind starea de fapt existentă, Poliţia Rutieră roagă conducătorii autovehiculelor grele să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri care acţionează în trafic.

Este posibil ca situaţia de la frontieră să persiste 48 de ore sau chiar mai mult.

Cod portocaliu de ninsoare în Ungaria

Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a emis, pentru perioada 25-26 martie, o avertizare de cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru 4 dintre judeţele Ungariei (Baranya, Fejér, Somogy şi Tolna), precum şi avertizarea de cod galben de ninsoare şi viscol pentru judeţele Zala, Veszprém, Vas, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Bács-Kiskun şi Pest. Atenţionările de cod portocaliu de viscol sunt valabile şi pentru judeţele Pest şi Jász-Nagykun-Szolnok. În Judeţul Fejér, stratul de zăpadă ar putea depăşi 20 de cm. Se recomandă să fie evitate deplasările în regiune şi să se plece la drum numai dacă este imperios necesar.

Nu doar Ungaria este sub zăpezi, ci şi România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben şi o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite valabile în mai multe judeţe din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de ninsori viscolite pentru mai multe judeţe, inclusiv Bucureşti