Ungaria, măsuri radicale după ce Turcia a dat drumul la mii de refugiaţi în Europa

Ungaria ia măsuri radicale, după ce Turcia a dat drumul la mii de refugiaţi în Europa. Autorităţile au anunţat că suspendă primirea cererilor de azil la graniță, invocând coronavirusul și riscul unui nou aflux de refugiați.

02 mart. 2020, 05:56
Ungaria, măsuri radicale după ce Turcia a dat drumul la mii de refugiaţi în Europa

”Suspendăm pe termen nedefinit primirile în zonele de tranzit”, a declarat Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului Viktor Orban. El a amintit că majoritatea refugiaţilor sosiţi la frontierele ungare sunt afgani, pakistanezi şi iranieni. Or, Iranul se numără printre ţările cele mai afectate de coronavirusul COVID-19.

Oficialul ungar a admis că un alt motiv care a determinat luarea acestei măsuri este riscul unui nou val migrator masiv după ce mii de migranţi, conform Greciei, sau zeci de mii, conform Turciei, s-au adunat la frontiera dintre aceste ţări după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai împiedice refugiaţii să plece către statele UE.

În urma valului migrator din anul 2015, Ungaria a ridicat la frontiera sa cu Serbia şi Croaţia un gard parţial electrificat pentru a împiedica pătrunderea migranţilor pe teritoriul ei. Opriţi de acest gard, migranţii nu mai au altă opţiune decât să treacă printr-una din cele ”două zone de tranzit” amenajate de guvernul ungar la graniţă, unde ei trebuie să rămână până la soluţionarea cererilor de azil. Potrivit lui Gyorgy Bakondi, în prezent 321 de solicitanţi de azil se află în aceste tabere de tranzit, informează Agerpres. 

Citeşte şi Traian Băsescu, după ce Turcia a dat drumul la mii de refugiaţi către Europa. „Va fi prăpăd la graniţele României”


loading...
Partenerii noștri