Ungaria nu va ridica deocamdată un alt gard la frontiere pentru a opri migranţii

Ungaria ar începe extinderea gardului ridicat la frontiera cu Serbia sau ar construi unul nou de-a lungul unei alte părți a graniței sale dacă fluxul de imigranți ilegali ar urma să se deplaseze către secțiunile frontierei cu România și Ucraina, a anunțat joi Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului ungar, transmite MTI.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 13:21
Ungaria nu va ridica deocamdată un alt gard la frontiere pentru a opri migranţii

Pentru moment, însă, nu există semnale că fluxul de imigranți se deplasează către granița cu România și Ucraina, a declarat Gyorgy Bakondi pentru canalul public de televiziune M1, adăugând că măsurile de control ungare în zonele respective sunt eficiente grație cooperării cu autoritățile frontaliere din cele două țări.

‘Nu am construit de plăcere gardul frontalier, ci mai degrabă în interesul siguranței populației ungare”, a adăugat el.

Gyorgy Bakondi a menționat că, deși presiunea migrației asupra Europei s-a redus în comparație cu nivelurile înregistrate în 2015, ‘ruta Balcanilor’ se află sub o presiune constantă. În prezent, circa 80.000 de migranți sunt staționați de-a lungul acestei rute și lor li se adaugă constant alte grupuri de migranți care au fost abandonați pe insulele grecești din Marea Egee.

Bakondi a subliniat că mii de migranți încearcă să treacă frontiera ungară și că, dacă nu ar exista gardul construit la granița cu Serbia, ei ar traversa teritoriul ungar în drumul lor către Europa Occidentală.