Ungaria, sancţionată de Parlamentul European: A fost activat articolul 7 din Tratatul UE pentru nerespectarea democraţiei

Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care se demarează împotriva Ungariei procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei. La finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot.

RomaniaTV.net
12 sept. 2018, 11:21
Ungaria, sancţionată de Parlamentul European: A fost activat articolul 7 din Tratatul UE pentru nerespectarea democraţiei

Lovitură extrem de dură încasată de Ungaria miercuri. Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a denunţat miercuri periclitarea ‘sistemică’ a valorilor democratice de către Ungaria şi a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Cu 448 voturi pentru, 197 voturi contra şi 48 de abţineri, eurodeputaţii au adoptat o moţiune în plenul PE, aceasta fiind prima dată când co-legislativul UE cere activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru al Uniunii Europene.

Această procedură a fost lansată de Comisia Europeană contra Poloniei în decembrie anul trecut.