Ungaria va redacta o rezoluţie privind respingerea cotelor de imigranţi impuse la nivelul UE

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, va prezenta un proiect de rezoluţie prin care respinge decizia Parlamentului European privind impunerea unor cote obligatorii de relocare a imigranţilor în toate statele membre ale UE, a declarat luni liderul grupului parlamentar al Fidesz, relatează MTI.

28 nov. 2017, 04:51
Ungaria va redacta o rezoluţie privind respingerea cotelor de imigranţi impuse la nivelul UE

Parlamentul Ungariei doreşte să aibă un cuvânt de spus referitor la orice schemă de relocare pe care o aprobă UE. Schema privind cotele obligatorii (de imigranţi) a eşuat deja, nu are rost s-o forţezi. Problemele privind migraţia ţin exclusiv de competenţa naţională„, a spus Gergely Gulyas.

La începutul lunii noiembrie, Parlamentul European a aprobat un raport al Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE), despre care guvernul ungar consideră că prezintă o idee distorsionată privind solidaritatea în faţa migraţiei, întrucât cere solidaritate faţă de persoanele care intră ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

Partidul Fidesz consideră că gardul ridicat la graniţa cu Serbia reprezintă un exemplu de solidaritate la nivel de UE, pentru că a scutit ţările vest-europene de povara migraţiei.

Potrivit datelor prezentate de guvernul de la Budapesta, aproximativ 80.000 de imigranţi locuiesc în spaţiul balcanic, adăugându-se în mod constant grupuri de imigranţi care au fost blocaţi pe insulele greceşti. Totodată, mii de imigranţi au încercat în 2017 să treacă graniţa în Ungaria, cu destinaţia Europa de Vest.