Ungaria vrea să cumpere teren în Transilvania

Dezvăluiri în premieră, Ungaria vrea să cumpere teren în... Transilvania. Odată cu liberalizarea pieţei funciare, statul maghiar se oferă să cumpere teren de la cetăţenii români din Transilvania, care doresc să îşi vândă proprietăţile şi oferă chiar o rentă viageră în schimbul terenului, potrivit România TV.

07 ian. 2014, 13:32
Ungaria vrea să cumpere teren în Transilvania

În schimb, în Ungaria se aplică alte legi, mai exact, străinii nu vor avea voie să cumpere mai mult de un hectar de teren agricol.

De la 1 ianuarie s-a liberalizat piaţa funciară, ceea ce înseamnă că orice străin poate cumpăra teren de la noi. Astfel, un ataşat al Ambasadei Ungariei la Bucureşti a venit cu ideea ca statul maghiar să achiziţioneze terenuri şi să plătească vânzătorilor o rentă viageră.

Cei care decid să dea aceste terenuri către statul maghiar pot să le păstreze pe numele lor, chiar să le folosească. Însă scopul programului e ca statul maghiar să poată împărţi aceste terenuri cu alte persoane, care vor să lucreze în agricutlură, dar nu au bani să-şi achiziţioneze astfel de terenuri.

Această idee a fost infirmată însă de Ministerul de Externe din Ungaria, care spune că nu există un program de finanţare de acest gen.

VEZI SI:

Preţurile terenurilor agricole au explodat înainte ca străinii să poată cumpăra pământ în România