Ungureanu avertizează că am putea avea COD ROŞU VIDEO

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a anunţat pe reprezentanţii Guvernului în teritoriu că am putea avea cod roşu de ninsori şi viscol săptămâna viitoare, aşa că ar face bine să se pregătească şi să nu mai fie luaţi prin surprindere.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 16:26

Un lucru să vă zic. Coşmarul nu se termină. Probabil aţi primit deja atenţionare care este publică. Cod portocaliu care o să se ducă foarte repede spre roşu dacă nu suntem suficient de bine pregătiţi„, a spus Ungureanu.

Premierul, însoţit de ministrul Apărării Naţionale şi de cel al Administraţiei şi Internelor, a fost sâmbătă în judeţele Buzău şi Vrancea, unde a vizitat mai multe localităţi izolate din cauza zăpezii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, trimiterea de trupe de jandarmi şi de pompieri de la Bacău în judeţul Vrancea, iar din Prahova către localităţi din judeţul Buzău, pentru a ajuta la salvarea de vieţi omeneşti, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat, vineri seară, că a fost instituită situaţie de urgenţă în judeţ, în condiţiile în care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zăpezii.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirmă conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţine că mai sunt izolate doar nouă localităţi.

În judeţul Buzău, aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune sunt izolate, cele mai afectate localităţi fiind Glodeanu Siliştea, Scutelnici, Vadu Paşii şi Săgeata, unde zăpada atinge şi cinci metri înălţime. În aceste localităţi drumurile nu mai există practic, iar mulţi localnici nu mai au alimente, în condiţiile în care magazinele sunt goale.


loading...
Partenerii noștri