Ungureanu, întrebat despre riscul recesiunii: Luăm în calcul absolut orice

Guvernul ia în calcul "absolut orice", a declarat, marţi, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, întrebat dacă ia în calcul riscul recesiunii economice.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 11:44
Ungureanu, întrebat despre riscul recesiunii: Luăm în calcul absolut orice

„Luăm în calcul absolut orice, evident”, a spus Ungureanu.

El a precizat că miercuri va avea discuţii cu şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, şi al delegaţiei Comisiei Europene, Istvan Szekely, privind situaţia economică internaţională şi internă, precum şi gradul de îndeplinire de către România a înţelegerilor cu cele două instituţii.

„În primul rând, dăm un semnal de continuitate în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor internaţionale pe care şi le-a asumat Guvernul precedent, ni le asumăm la rândul nostru, aşa cum menţionează şi programul de guvernare. Este şi o întâlnire de acomodare cu noii conducători de ministere, care sunt implicaţi în acoperirea angajamentelor noastre externe. Este oricum o întâlnire normală, naturală. Nu discutăm scrisoarea de intenţie, dar discuţia se va axa în principal pe situaţia economică internaţională şi pe ceea ce astăzi avem în ţară. Evident, vom face o trecere în revistă a rezultatelor pe care, până în momentul de faţă, le-am înregistrat în punerea în aplicare a punctelor din scrisoarea de intenţie”, a afirmat Ungureanu.