Unitate bancară, delapidată de aproape 300.000 de euro de o casieră

O unitate bancară din județul Prahova a fost delapidată de aproximativ 300.000 de euro de o casieră care și-a însușit banii, în condițiile în care colega acesteia nu a participat efectiv la verificarea numerarului și închiderile de casă.

RomaniaTV.net
07 iun. 2017, 19:39
Unitate bancară, delapidată de aproape 300.000 de euro de o casieră

Potrivit buletinului de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal care a vizat două femei bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare și neglijență în serviciu.

„Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că una dintre femei, în calitate de casier al unei unități bancare, și-ar fi însușit din numerarul existent în casieria unității, respectiv tezaur, sumele de 999.951,99 RON și 66.499,90 euro, profitând de faptul că cealaltă nu ar fi participat efectiv la verificarea numerarului și la închiderile de casă, aceasta din urmă încălcându-și astfel atribuțiunile de serviciu privind monitorizarea și închiderea casieriei”, se arată în documentul citat.

Dosarul a fost înaintat unității de parchet competente, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței.

Citeşte şi Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României cu 0,7 puncte procentuale, la 4,4%