Nelu Tătaru: 170 de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Judeţean Suceava au coronavirus. Soluţia pentru deschiderea UPU

Aproape 170 de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectaţi cu noul coronavirus, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a fost numit ministru al Sănătăţii. El a afirmat că se încearcă deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului cu medici aduşi de la Iaşi.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 13:02
Nelu Tătaru: 170 de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Judeţean Suceava au coronavirus. Soluţia pentru deschiderea UPU

Nelu Tătaru a precizat că peste 150 dintre persoanele infectate sunt cadre medicale.

„Sunt numeroși medici care trebuie internați”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, conform Digi24.

Despre situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, care a fost închis pentru dezinfecţie, Tătaru a explicat că în prima fază după redeschiderea spitalului vor fi păstrate doar două etaje funcționale pentru persoanele infectate cu coronavirus.

De asemenea, Nelu Tătaru a afirmat că, în primă fază, se va încerca redeschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului din Suceava, cel mai probabil vineri, cu medici aduşi de la clinici private din Iaşi.

Aceste cadre medicale vor trebui să trieze, să diagnostigheze și să trimită pacienții spre spitalele din Fălticeni și Rădăuți sau la Iași, în cazul celor cu patologie gravă.

Întrebat despre redeschiderea celorlalte secții ale Spitalului Județean Suceava, Tătaru a spus că depinde de momentul la care „medicii vor fi valizi”.

Opt pacienți internați la Spitalul Județean Suceava au murit din cauza coronavirusului, iar unitatea medicală a fost închisă.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi, numărul deceselor a ajuns la 18