Unitatea mobilă ATI de la Galaţi, transferată la Timişoara ca urmare a creşterii numărului de cazuri

Autorităţile au luat decizia de a transferă unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi luna trecută, în urma unei vizite în judeţ a ministrului Sănătăţii, la Timişoara. Conform unei informări a autorităţilor din Galaţi, mutarea a fost decisă de Guvern, după ce cazurile de coronavirus au crescut în oraşul din vestul ţării.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 06:44

„Ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistenţă medicală în terapie intensivă în zona de vest a ţării, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a decis mutarea unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.”, se arată într o informare a Prefecturii Galaţi.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii acuză conducerea spitalului din Galaţi de management defectuos. Replica Preşedintelui CJ Galaţi

În data de 14 Iulie 2020, Guvernul României a decis aducerea unităţii mobile de terapie intensivă la Galaţi în urma solicitării adresate Ministerului Sănătaţii de către Spitalul Judeţean din Galaţi.

Repartizarea unităţii mobile ATI a fost făcută în condiţiile în care solicitarea menţiona necesitatea detaşării acestui dispozitiv medical ca urmare a creşterii alarmante a numărului de infectări şi a depăşirii capacităţii de internare a pacienţilor critici în sectiile de terapie intensivă.

„Având în vedere faptul că la nivelul judeţul Galaţi, în ultima săptămână, numărul de infectări înregistrat este în scădere, a fost decisă repartizarea unităţii către zona de vest a ţării”, mai transmite Prefectura judeţului Galaţi.

Unitatea mobilă ajunsă la Galaţi nu a fost utilizată din cauta lipsei de personal. Aceasta a fost amplasată la intrarea în Morga spitalului.