Ministrul Sănătăţii acuză conducerea spitalului din Galaţi de management defectuos. Replica Preşedintelui CJ Galaţi

Publicat: Luni, 03 August 2020 19:36 // Actualizat: Luni, 03 August 2020 19:36 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, acuză conducerea Spitalului Judeţean Galţi de management defectuos, după ce secţia mobilă ATI nu funcţionează după trei săptămâni de la instalare. Preşedinele CJ Galaţi, susţine că ministrul este  „mincinos” şi îi cere demisia, susţinând că a inaugurat un dispensar deschis de patru ani, conform Mediafax.

Nelu Tătaru a fost în vizită la Galaţi, unde a vorbit despre situaţia de la Spitalul Judeţean din oraş. Unitatea mobilă de terapie intensivă a spitalului nu funcţionează la trei săptămâni de când a sosit de la Bucureşti din cauza managerilor spitalului.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, martorul unui moment stânjenitor la Galaţi. Uşa unităţii mobile ATI s-a blocat. Reacţia ministrului Sănătăţii

„Detaşarea se face pe treizeci de zile. La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva? Eu zic că da (...) Pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos? (...) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici", a spus Nelu Tătaru.

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galați îl acuză pe ministrul Sănătăţii de faptul că, în plină epidemie, a venit la Galaţi, cu scop electoral şi a inaugurat un dispensar deschis în urmă cu patru ani. 

"Sunt stupefiat şi indignat de modul în care domnul ministru acţionează în timpul unei crize sanitare. El are timp de campanie electorală, iar în ţară creşte numărul de cazuri de COVID-19. Astăzi în judeţul Galaţi a inaugurat un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani. Înainte de alegeri, din patru în patru ani, un penelist sau un pedelist inaugurează acelaşi sediu. În plus, în ceea ce priveşte unitatea mobilă de Terapie Intensivă, Spitalul şi Consiliul Judeţean au luat toate măsurile. Am luat măsurile care ţin de noi, detaşările sunt treaba ministerului, aşa cum a zis chiar ministrul. Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală, de aceea îi cer public demisia", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: "Avem scenarii pentru începutul anului şcolar, ne dorim să fie unul cât mai aproape de normal"

La Spitalul Judeţean a fost montată o unitate mobilă de Terapie Intensivă, trimisă de Ministerul Sănătăţii, pentru persoanele bolnave de coronavirus, aflate în stare gravă. Aceasta a fost amplasată la intrarea în Morga spitalului. Cu toate acestea, de trei săptămâi unitatea nu este folosită deoarece nu există personal.

Conducerea Spitalului Judeţean din Galaţi susţine că în continuare aşteaptă soluţii de la Ministerul Sănătăţi, în condiţiile în care medicii rezidenţi vor sta în spitalul gălăţean doar două săptămâni.

"Între 5 şi 19 august vor veni doi medici rezidenţi, studenţi în anul 4, la Iaşi. De la ministru am aflat că vin şi doi medici rezidenţi de la Bucureşti. Nu ştim când. După două săptămâni cei de la Iaşi vor pleca, aşa ni s-a spus. Din fericire în momentul în care vorbim nu avem nevoie de unitatea mobilă", a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Galati ministrul Sănătăţii spital terapie intensivă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H