Uniunea Europeană, anunţ important despre sticlele de plastic

Publicat: Joi, 01 Februarie 2018 11:34 // Actualizat: Joi, 01 Februarie 2018 11:34 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Europeană va obliga guvernele naţionale să crească accesul oamenilor la surse publice de apă potabilă, să încurajeze restaurantele să ofere gratis apă de la robinet şi să crească standardele pentru furnizori pentru a încerca să reducă numărul deşeurilor din plastic, scrie The Guardian.

Milioane de europeni, mai ales cei din minorităţi dezavantajate, cum ar fi comunităţile de romi din Europa de Est, nu au acces la apă potabilă. Cu toate acestea, analiza Comisiei Europene arată că şi statele membre în care apa potabilă se poate găsi în spaţiile publice folosesc prea multe sticle de plastic.

Vice-preşedintele comisiei, Frans Timmermans, va anunţa joi, 1 februarie, noile modificări ale directivei pentru apa potabilă.

Conform noilor reguli, statele membre vor trebui să demonstreze că vor mări numărul surselor de apă potabilă, să ofere informaţii privind calitatea apei distribuite şi să facă cunoscute locurile în care acestea se află.

Oamenii în comunităţile care au dificultăţi în a avea acces la apă potabilă vor fi o prioritate. Nivelurile bacteriei Legionella şi ale cloratului vor fi adăugate la noile criterii de evaluare a siguranţei apei iar furnizorii vor avea obligaţii noi.

Comisia Europeană consideră că noile măsuri vor reduce riscurile de sănătate asociate cu băutul apei de la 4% la sub 1%.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
sticle plastic surse apa UE Uniunea Europeană
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 oct 00:14
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Eu nu mai beau Apa de la Robinet din Anul 1974 , cand ma trimitea Tata sa cumpar 8 Litrii de Apa BORSEC ! Daca Apa Minerala o Bea REGII , dece sa nu Bea Apa Minerala BORSEC , si Simplii Oameni ca mine ? Apa de la Robinet , nu-mi Place ! Nu o Suporta Stomacul meu ! Si o Vomit ! Apa de la Robinet !
1
EUR
4.7326
RON
18 Jul
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H