Uniunea Europeană îşi închide frontierele până pe 15 iunie

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 13:19 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană (CE) propune o prelungire cu 30 de zile - până la 15 iunie - a restricţiilor deplasărilor considerate neesenţaile la intrarea în Uniunea Europeană (UE) sau în spaţiul Schengen, potrivit unor documente la care a avut acces miercuri Reuters.

În cadrul acestor previziuni în vederea unei relansări a turismului şi divertismentului - în pofida pandemiei covid-19 -, Comisia le recomandă statelor membre UE să ţină cont de consideraţii personale şi să permită unor persoane să-şi viziteze familia sau rudele care locuiesc în alt stat UE.

Pe de altă parte, Europa îşi continuă timid ieşirea din izolarea impusă din cauza pandemiei noului coronavirus - care s-a soldat cu peste 290.000 de morţi în lume -, iar bilanţurile încep să crească din nou în mai multe ţări şi par mult subestimate în altele, relatează AFP.

Vacanţă în pandemie. Planul UE pentru salvarea concediilor în Europa 

CE se pregăteşte să prezinte miercuri recomandări în vederea salvării sezonului estival în sectorul turisitic, afectat dur de criza covid-19, îndemnând ţările să redeschidă în mod treptat frontierele interne pe care le-au închis.

Potrivit unui document pe care AFP scrie că şi l-a propcurat, Comisia insistă asupra faptului că această redeschidere este necesar să abă loc în mod ”concertat”, ”cât mai armonios posibil” şi ”nediscriminatoriu”.

Austria şi Germania prevăd deja să restabilească - începând de la 15 iunie - libera circulaţie la frontiera comună, închisă de la jumătatea lui martie.

O relaxare a condiţiilor treceri frontierei între cele două ţări urmează să intre în vigoare încă de la 15 mai.

Franţa şi Spania şi-au relaxat şi mai mult măsurile de izolare a populaţiilor, după săptămâni de izolare.

O parte a şcolilor franceze s-a deschis sau este pe cale să o facă, iar plaje de pe litoral urmează să fie redeschise în acest weekend promenadei sau sportului.

În Spania, mulţi omanei se bucură de o întoarcere în baruri - cu măsuri de igienă stricte. 

”Ne este frică de faptul că putem lua virusul, că ne putem contamina apropiaţii, dar trebuie să ieţim în stradă, trebuie să trăim din nou”, declara Narcos Rodrigue la Tarragona

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
covid 19 frontiere ue pandemie coronavirus turism UE vacante 2020
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H