Universitatea Bucureşti are un nou rector. Vezi ce planuri de dezvoltare are

Profesorul de filosofie Mircea Dumitru a fost ales rector al Universităţii din Bucureşti. După  ce va fi confirmat de ministrul Educaţiei prin ordin ministerial, îşi va desemna prorectorii şi decanii, scrie adevarul.ro.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 10:28
Universitatea Bucureşti are un nou rector. Vezi ce planuri de dezvoltare are

Prof. dr. Mircea Dumitru a fost votat, miercuri, de 782 de persoane, adică 59,4 la sută dintre cei care aveau drept de vot şi 86 la sută dintre cei care au fost prezenţi la vot. Vezi AICI proiectul de management al noului rector.

Mircea Dumitru (52 de ani) este doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans din mai 1998, iar două luni mai târziu a obţinut cel de-al doilea doctorat, la Universitatea din Bucureşti. Este specialist în logică filosofică, logică simbolică, filosofia limbajului, metafizica modalităţilor, epistemologie, filosofia minţii.

Între 2000-2004 şi 2004-2008,  Mircea Dumitru a fost decanul Facultăţii de Filosofie, iar în 2008 a devenit prorector al Universităţii din Bucureşti, având un rol principal în promovarea cooperării internaţionale şi în managementul calităţii.

Noul rector al Universităţii din Bucureşti şi-a fixat drept priorităţi pentru mandatul 2012-2016 internaţionalizarea instituţiei, pornind de la dezvoltarea relaţiilor externe, a programelor în limbi străine, a programelor comune de studii în context european (joint degree, double degrees) şi a colaborărilor ştiinţifice, îndeosebi în programele europene.