Universitatea Bucureşti cere Ministerului Educaţiei să retragă titlul de doctor acordat lui Victor Ponta

Universitatea Bucureşti a transmis Ministerului Educaţiei o adresă prin care se solicită dispunerea măsurilor n vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003.

18 dec. 2014, 10:39
Universitatea Bucureşti cere Ministerului Educaţiei să retragă titlul de doctor acordat lui Victor Ponta

La două zile după ce Victor Ponta a notificat Universitatea Bucureşti, printr-o scrisoare, că renunta la titlul de doctor în drept, institutia anunţă că a trimis adresă oficiala către Ministerul Educatiei, „referitoare la solicitarea domnului Victor Ponta”, scrie hotnews.ro.

În adresa trimisa Ministerului, rectorul Universitatii spune ca „tinand seama de decizia Comisiei de Etica si de pozitia Senatului Universitatii din Bucuresti din 25 iulie 2012, va rugam sa dispuneti masurile necesare in vederea retragerii titlului de Doctor in Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/ 15.12.2003”.

Victor Ponta RENUNŢĂ la titlu de doctor în drept. Reacţia Universităţii Bucureşti

Vă transmitem, în anexă, notificarea primită din partea domnului Victor Ponta privind renunţarea la titlul de Doctor în Drept. Vă transmitem, de asemenea, în copie, următoarele documente: dosarul înaintat ministerului în 2003, în vederea acordării titlului de doctor; teza elaborată de domnul Victor Ponta; decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti din data de 17 iulie 2012 privind acuzaţia de plagiat; corespondenţa purtată de Universitatea din Bucureşti, cu comisiile de specialitate ale MEN, în 2012„, se arată în documentul semnat de rectorul UB, Mircea Dumitru, şi adresat noului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În aceeaşi adresă, rectorul UB îl roagă pe ministru, „ţinând seama de decizia Comisiei de Etică şi de poziţia Senatului Universităţii din Bucureşti din 25 iulie 2012”, să dispună „măsurile necesare în vederea retragerii titlului de Doctor în Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/15.12.2003”.

Victor Ponta: Intenţionam să anunţ pe 17 noiembrie decizia de a renunţa la titlul de doctor

Premierul Victor Ponta a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a transmis o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti prin care renunţă la titlul de doctor în drept. Universitatea Bucureşti (UB) a comunicat că va întreprinde toate demersurile legale necesare cu privire la solicitarea premierului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în drept care i-a fost acordat în 2003.