Universitatea de Vest din Timişoara nu a cerut demisia lui Ponta

Prof.univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul UVT, a dat publicităţii un comunicat prin neagă “implicarea intituţională” a Universităţii în apelul “Grupului de Reformă Universitară”, prin care se cerea demisia premierului.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 13:31
Universitatea de Vest din Timişoara nu a cerut demisia lui Ponta

 „Deoarece într-o serie de articole apărute în mass media legate de solicitarea demisiei Primului Ministru, există formulări de natură a sugera implicarea instituţională a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), facem precizarea că iniţiativa persoanelor semnatare este una personala si nu a rezultat în urma consultării UVT asupra acestui demers.” spune Rectorul.

“Grupul de reformă universitară din Universitatea de Vest din Timişoara doreşte să atragă atenţia asupra unei preluări greşite în mass media conform căreia Universitatea ca instituţie ar fi semnat Apelul referitor la demisia Premierului României ca urmare a cazului de plagiat în teza de doctorat. Precizăm aşadar că semnăturile aparţin unor cadre didactice din asociaţii civice universitare sau în nume propriu.” se arată şi într-o precizare data publicităţii luni de Profesorul Universitar dr. Daniel Vighi, semnatar al acestui apel.