Universitatea Politehnica Bucureşti şi Teamnet au demarat proiectul CASIA VIDEO

Studenţii de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, pasionaţi de domeniul Inteligenţei Artificiale, sunt sprijiniţi pentru o carieră de succes. În cadrul unei sesiuni de prezentări, organizată în incinta universităţii, jucători importanţi care activează pe piaţa IT le-au împărtăşit celor tineri din secretele succesului.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 20:48
Universitatea Politehnica Bucureşti şi Teamnet au demarat proiectul CASIA VIDEO

Universitatea Politehnica Bucureşti a demarat, la începutul acestui an, proiectul CASIA. Acesta urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale studenţilor din învăţământul tehnic pentru o mai bună integrare a absolvenţilor specializaţi în domeniul inteligenţei artificiale pe piaţa muncii.

„Proiectul are două scopuri mari. Un scop este acela de a organiza un centru de consiliere în carieră pentru studenţi, atât la nivel de licenţă, cât şi masterat, în special pentru cei care îşi doresc o carieră legată de inteligenţa artificială şi al doilea scop este de a organiza stagii pentru aceşti studenţi, astfel încât să îi punem în legătură cu firmele de IT de top, dacă se poate. În special cu cele care au legătură cu tematici de inteligenţă artificială”, a declarat Adina Florea, profesor Universitatea Politehnica Bucureşti.

În cadrul acestui proiect, o parte din stagiile de practică pe care studenţii din domeniul ingineriei trebuie să le facă în anul 3 vor fi finanţate prin fonduri europene.

„Cred că cel mai important lucru pentru studenţi este că companiile vor promova mai multe stagii de practică pe domeniul inteligenţa artificială, un domeniu foarte important în lume, dar aflat destul de la început la noi. Din cauza faptului că fondurile structurale vor susţine mulţi studenţi vor avea şansa să experimenteze ceea ce înseamnă practica în inteligenţa artificială”, a precizat Traian Rebedea, doctorand la Politehnică.

Perioada de derulare a proiectului este de 24 de luni.