Universităţile Politehnică şi Agronomie din Bucureşti NU vor organiza cursuri pe 9 şi 10 ianuarie din cauza gerului

Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti NU vor organiza cursuri în zilele de luni şi marţi (9 şi 10 ianuarie 2017), a anunţat sâmbătă primarul general Gabriela Firea, ca urmare a codului galben de ger instituit de meteorologi. O măsură similară a fost decisă de Ministerul Educaţiei şi în cazul şcolilor, grădiniţelor şi creşelor din Capitală şi Ilfov, plus judeţul Constanţa. 

07 ian. 2017, 10:41
Universităţile Politehnică şi Agronomie din Bucureşti NU vor organiza cursuri pe 9 şi 10 ianuarie din cauza gerului

„Universităţile au autonomie, deci vor decide fiecare în parte dacă încep sau nu cursurile”, a anunţat sâmbătă dimineaţă primaril general Gabriela Firea care a precizat că două universităţi de stat din Capitală au anunţat că nu vor fi deschise luni şi marţi.

Primarul Capitalei a spus că a vorbit cu rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, precum şi cu rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, care i-au confirmat că studenţii acestor universităţi nu vor face cursuri luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteo dificile din Capitală.

„ANM a anunțat o nouă prognoză pentru începutul acestei săptămâni. În cursul zilei vor fi temperaturi extrem de scăzute, chiar în cursul dimineții, minus 20, minus 25 de grade, lucru care va împiedica foarte mult desfășurarea unei activități normale în mediul școlar, în mediul universitar”, a explicat Gabriela Firea care a precizat că şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi de asemenea închise în Capitală din cauza gerului, luni şi marţi (9 şi 10 ianuarie 2017). 

Firea a precizat că a primit o serie de întrebări legate de modul în care vor putea părinții să se ocupe de copii în aceste două zile.

„Decizia pe care am luat-o prin consultare cu primarii de sectoare, cu ministrul Educației, cu inspectorul general școlar din București nu a fost una luată la întâmplare. Ne-am sfătuit cu asociațiile de părinți, cu medicii, care au afirmat foarte clar și cu toată responsabilitatea că e mult mai bine să prevenim și să avem aceste două zile — s-ar putea chiar și pentru miercuri să se dea o astfel de decizie — decât să tratăm ulterior, în săptămâni de zile, bolile, afecțiunile sau alte întâmplări nedorite, ca urmare a forțării mersului la școală în aceste zile cu o temperatură atât de scăzută. Îi rog pe părinții care au pus această întrebare ‘ce o să facă cu copiii acasă’ — sunt foarte puțini — să găsească o soluție, așa cum s-a întâmplat și pe timpul vacanței: o bunică, o vecină, o mătușă să ajute acești copii, pentru că ar sta mai mult acasă dacă s-ar îmbolnăvi”, a afirmat primarul general al Capitalei.

COD GALBEN DE GER, timp de trei zile, în toată România. Până la ce minime scade temperatura

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi atenţionări de tip COD GALBEN, unul vizând scăderea temperaturilor până la minus 25 de grade Celsius pe timpul nopţii (ger), al doilea vizând intensificări de vânt şi zăpadă troienită. DETALII, AICI. 

Ce spune Ministerul Educaţiei despre închiderea universităţilor

În învățământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităților, în virtutea autonomiei universitare. Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă tuturor studenţilor să consulte paginile web ale universităților în care studiază pentru a obține informațiile necesare.


loading...