UNJR solicită CSM să amâne audierea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia DNA

Uniunea Națională a Judecătorilor din România solicită Consiliului Superior al Magistraturii să amâne audierea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al DNA, până la clarificarea procedurii urmate de ministrul Justiției.

23 mart. 2016, 09:50
UNJR solicită CSM să amâne audierea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia DNA

UNJR a trimis, miercuri, Secției pentru procurori a CSM o scrisoare prin care a solicitat să amâne intervievarea Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de procuror-șef al DNA „până în momentul în care Ministerul Justiției va face publice atât criteriile pe care le-a avut în vedere la înaintarea acestei propuneri către CSM, cât și motivele pentru care această procedură nu a fost folosită pentru restul funcțiilor aflate într-o situație similară„, potrivit unui comunicat de presă.

Laura Codruţa Kovesi şi-a dat acordul ministrului Justiţiei pentru propunerea de a-şi asuma un nou mandat în fruntea DNA. „Mi-am dat acordul doamnei ministru pentru aceasta propunere. Doresc sa continui aceasta activitate. Cea mai importanta realizarea in fruntea DNA a fost sa consolidez o echipa de procurori care isi fac treaba foarte bine. Daca le dai o coala de hartie si le spui „scrie ce ai facut pentru Romania”, au ce scrie. Sunt multi oameni in Romania care nu au ce spune„, a declarat Kovesi.

Întrebată dacă vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, şefa DNA a zis că nu are de gând ca în următorii 10 ani să candideze pentru presedintie, parlament sau orice alta functie politica.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu: Kovesi se crede atotputernică în România şi a început să dea sfaturi de politică externă