UNTOLD 2023, aproape de un nou COLECTIV 2015! Scena a luat foc de la artificii la show-ul lui Alok VIDEO

Un echipament de pe scenă a luat foc, chiar în timpul unui concert, în prima zi a festivalului UNTOLD din Cluj-Napoca. Participanţii au încercat să opreacă flăcările cu o pătură, însă în cele din urmă incendiul a fost stins de un echipaj ISU.

05 aug. 2023, 10:07
UNTOLD 2023, aproape de un nou COLECTIV 2015! Scena a luat foc de la artificii la show-ul lui Alok VIDEO
UNTOLD 2023, aproape de un nou COLECTIV 2015! Scena a luat foc de la artificii la show-ul lui Alok

UNTOLD 2023 a început, vineri, cu recitalurile Irinei Rimes, Ava Max și Bebe Rexha pe scena principală. Zeci de mii de participanți au venit să vadă aceste show-uri mult așteptate. Un moment mai neplăcut al serii a avut loc la show-ul lui Alok, în jurul ora 01:30, când scena a luat foc de la efectele pirotehnice.

„Miroase foarte tare a fum, am văzut cum s-a stins repede incendiul, însă oamenii au început repede să se panicheze. Nu cred că ar fi locul unde să vrei să fii prins când fiecare aleargă pentru viața lui. Este bine că până acum nu au existat evenimente, să spun așa, decât ăsta”, a declarat un participant la eveniment pentru pentru Ziar de Cluj.

Citeşte şi: Cât costă închirierea unui apartament în Cluj în perioada Untold. E mai ieftin la Burj Al Arab

De fapt, organizatorii au pregătit un show de lasere şi focuri de artificii, dar unul dintre echipamente s-a defectat şi s-a aprins. „În jurul orei 23.00 a avut loc un incident, pe scena principală a festivalului. Acestea au produs o ardere necontrolată care putea deveni un început de incendiu. A fost vorba despre câteva materiale decorative care s-au aflat pe un echipament care producea efecte speciale. Unul dintre organizatori a încercat să înăbușe flăcările respective, însă un ofițer de pompieri a folosit un stingător și a fost stinsă arderea respectivă în câteva secunde”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Citeşte şi: Cât de scump este să te distrezi la festivalurile verii. Atât costă biletele la Neversea, Untold și Electric Castle

Practic, putea să fie ușor un nou Colectiv la scară de carnagiu, pentru că la UNTOLD nu sunt 300-500 de persoane, ci numărul bate spre suta de mii, fără staff-ul autorizat și artiști. Nu este prima oară când se întâmplă un astfel de incident, după ce acum patru ani un echipament de pe scenă a luat foc.