Unul dintre autorii jafului secolului, prins în România

Unul dintre autorii jafului secolului din Italia a fost prins în timp ce încerca să iasă din România prin Vama Albiţa. Este vorba despre un moldovean care împreună cu alţi doi indivizi a furat anul trecut dintr-un muzeu din Verona tablouri în valoare de 17 milioane de euro. Bărbatul va fi extrădat în Italia.

05 mai 2016, 05:15
Unul dintre autorii jafului secolului, prins în România

Bărbatul este acuzat că împreună cu alte două persoane au furat 17 tablouri, printre care capodopere de Rubens şi Tintoretto, în valoare de 17 milioane de euro de la Muzeul Castelvecchio din Verona.

Anatolie Burlac a fost prins, miercuri dimineaţă, de anchetatorii români când încerca să treacă prin Vama Albiţa.

Cele trei persoane îmbrăcate în negru au intrat în muzeu, în noiembrie anul trecut, aproape de închiderea programului, când nu mai erau vizitatori, dar înainte ca sistemul de alarmă să fie armat. Aceştia i-au legat pe casieră şi pe paznic şi le-au pus căluş în gură.

Hoţii au sustras 17 tablori de colecţie printre care Madona alăptând, de Tintoretto, Portret de femeie dePeter Paul Rubens, Sfânta Familie cu un sfânt de Andrea Mantegna, Portret de bărbat, atribuit Atelierului lui Tintoretto, Madona cu Pruncul de Pisanello, Sfântul Ieronimus penitent de Jacopo Bellini, Portret de tânăr cu desene de copii şi Portret de călugăr benedictin de Giovanni Francesco Caroto.

„Erau profesionişti, n-au scos un cuvânt. Într-o oră şi un sfert au terminat tot. Dar nu erau experţi în artă, au luat, în mod sigur, lucrări indicate. Şi nici dintre cei mai mari din tagmă, dat fiind că au fugit cu maşina gardianului…. Dintre cele 17 opere furate, patru erau de mai mare valoare: Madonna atribuită lui Pisanello, Sfântul Ieronimus penitent, al lui Bellini, Sfânta familie cu un sfânt de Mantegna şiPortretul de tânăr de Giovanni Francesco Caroto”, preciza Flavio Tosi, primarul din Verona, citat de presa italiană, scrie 7est.ro.

Bărbatul urmează să fie dus la Curtea de Apel Iaşi, care va dispune cu privire la cererea de predare formultă de autorităţile judiciare din Italia.

Citeşte şi Pedofilul periculos căutat în toată România a fost PRINS