Unul dintre bogaţii Mexicului dezvăluie planurile de deschidere a primei bănci care acceptă BTC

Unul dintre bogaţii Mexicului dezvăluie planurile de deschidere a primei bănci care acceptă Bitcoin. Ricardo Salinas Pliego și-a adus sprijinul pentru moneda virtuală. Pe 27 iunie, miliardarul mexican postat pe Twitter un mesaj.

28 iun. 2021, 19:19
Unul dintre bogaţii Mexicului dezvăluie planurile de deschidere a primei bănci care acceptă BTC
Unul dintre bogaţii Mexicului și-a adus sprijinul pentru Bitcoin

Unul dintre bogaţii Mexicului, Ricardo Salinas Pliego, menționează că banca sa „lucrează” pentru a deveni prima din Mexic care acceptă activele digitale de top din lume. Comentariile de susținere pentru bitcoin  au urmat masiv, Salinas , care a declarat că este „absolut corect” să se considere Bitcoin ca noul aur.

Citeşte şi: Mircea Popescu, milionar în Bitcoin, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica. Condiţiile suspecte ale decesului

Unul dintre bogaţii Mexicului  și-a adus sprijinul pentru Bitcoin

Michael Salinas este fondatorul și președintele Grupului Salinas, un conglomerat corporativ mexican care acoperă rețeaua de televiziune și radio TV Azteca, retailerul de produse electronice de consum Grupo Elektra, clubul de fotbal Mazatlan FC și banca principală locală, Banco Azteca.

Banco Azteca, care a avut venituri anuale de 2,54 miliarde de dolari în 2020, operează în Mexic, Panama, Guatemala, Honduras și Peru. Compania, care a început să opereze banca în 2002, oferă credit de consum pentru bunuri, împrumuturi personale și pentru întreprinderi mici, carduri de credit, credite ipotecare și sisteme de salarizare.

Potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, averea lui Salinas a crescut cu 2,8 miliarde de dolari anul acesta, pentru a marca 15,8 miliarde de dolari.

Presa a adăugat că Salinas a spus că a investit 10% din portofoliul său lichid în Bitcoin anul trecut. El și-a mărturisit venerația pentru activ în mai multe rânduri, inclusiv într-un interviu cu Cointelegraph la începutul anului 2021, conform cointelegraph.com, citat de Stiripesurse.ro.