Unul dintre CEI MAI CĂUTAŢI CRIMINALI din România a fost prins la Londra

Un român condamnat pentru crimă în România a fost prins de poliţia londoneză, după ce acesta fusese dat în urmărire prin INTERPOL. Bărbatul se afla pe lista "most wanted" a autorităţilor, după ce s-a sustras de la executarea unei pedepse de 12 ani de închisoare, pentru o crimă comisă în 1989.

RomaniaTV.net
20 mai 2015, 15:34
Unul dintre CEI MAI CĂUTAŢI CRIMINALI din România a fost prins la Londra

Criinalul, în vârstă de 50 de ani, a comis crima ân 1989, dar a fost condamnat definitiv abia în 2002. Între timp, el a reuşit să fugă din ţară, iar anul trecut autorităţile române au reuşit să afle că se afla în Marea Britanie.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a valorificării informaţiilor furnizate de poliţiştii romani, bărbatul a fost depistat în Londra. El a fost găsit în cadrul operațiunii „Infra-Red” ce a fost declanșată de INTERPOL în scopul depistării persoanelor urmărite la nivel internațional pentru comiterea de fapte cu pericol social deosebit.

La data de 19 mai a.c., poliţiştii români, cu sprijinul autorităţilor judiciare din Marea Britanie, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei emis de Tribunalul Constanţa şi prin care era condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 12 ani.

În 2014, poliţiştii romani au transmis autorităţilor din Marea Britanie, prin canalele de comunicare polițienească internațională, date referitoare la locul unde acesta s-ar fi putut afla. Astfel, cel în cauză a fost depistat de poliţiştii englezi, iar marţi a fost preluat de autoritățile române, care l-au escortat în ţară pentru executarea pedepsei.