Unul dintre cei mai faimoşi artişti suedezi ai momentului a fost omorât în stradă, la Stockholm. Einar avea 19 ani şi trebuia să depună mărturie într-un proces

Joi seara, la ora 22.50 (23.50, ora României), mai multe persoane au alertat poliția că au auzit împușcături în suburbia Hammarby din sudul Stockholmului. La fața locului au fost chemați un număr mare de polițiști, unde un bărbat împușcat a fost găsit în fața unei porți.

22 oct. 2021, 12:39
Unul dintre cei mai faimoşi artişti suedezi ai momentului a fost omorât în stradă, la Stockholm. Einar avea 19 ani şi trebuia să depună mărturie într-un proces

Paramedicii i-au făcut timp de aproape o oră resuscitare cardiopulmonară, însă viaţa lui Einar nu a putut fi salvată. La ora 00.45, polițiștii au confirmat că bărbatul a murit în urma împușcăturii.

Poliția a lansat o operațiune majoră după crimă şi potrivit informațiilor furnizate de Aftonbladet doi oameni îmbrăcați în haine de culoare închisă au fost văzuți părăsind locul faptei la puţin timp după incident. În zonă există camere de supraveghere, iar crima ar fi putut fi surprinsă cel puţin de una dintre acestea.

Poliția îi caută atât cu elicoptere, cât și cu câini de urmărire pe presupușii autori, dar nimeni nu a fost arestat până vineri dimineață.

Citeşte şi Şoc total la Hollywood, după ce Alec Baldwin a ucis o femeie pe platourile de filmare. „Mi se face rău de la stomac”

Nils Kurt Erik Einar Grönberg, mai cunoscut sub numele de artist Einár, a crescut în Enskededalen, în sudul Stockholmului. În februarie 2019 a dat lovitura cu piesa„Pisica din cartier”, care a ocupat locul 1 în topuri. În același an a lansat albumul de succes „First Class”, iar de atunci a avut constant piese pe primele locuri în topurile suedeze.

Citeşte şi Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani: „L-au împuşcat în cap”

În aprilie 2020, Einár a fost răpit de rapperul rival Yasin și de alți membri ai bandei criminale numită Vårbynätverket (gașca Vårby). El a fost ținut sub amenințarea armei timp de câteva ore, iar răpitorii lui i-au făcut fotografii și au postat pe rețelele de socializare. Ulterior, Yasin a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru răpire.

Einár a primit multiple amenințări cu moartea după răpire și avea identitatea protejată. El trebuia să depună săptămâna viitoare mărturie la Curtea de Apel, împotriva lui Vårbynätverket și a rapperului Yasin, în legătură cu răpirea sa.