Unul dintre cele mai populare orașe din Europa impune măsuri drastice. Nu mai ai voie să mănânci dacă ești singur

Unul dintre cele mai populare orașe din Europa impune măsuri drastice. Cei care decid să pornească într-o călătorie singuri în Barcelona pot rămâne flămânzi, fiindcă restaurantele nu îi vor mai primi. Motivul pentru care au adoptat această strategie este strict financiar.

19 aug. 2023, 16:36
Unul dintre cele mai populare orașe din Europa impune măsuri drastice. Nu mai ai voie să mănânci dacă ești singur

Unul dintre cele mai populare orașe din Europa impune măsuri drastice. Restaurantele din Barcelona au început să-i refuze pe cei care doresc să ia masa singuri, invocând diferite pretexte. Descoperirea neobișnuită a fost realizată de un reporter al ziarului spaniol El Pais, care s-a confruntat cu mai multe refuzuri.

Citește și: Spania interzice plata chiriei în numerar, potrivit noii legi a locuinței. Singura excepție în care noua reglementare nu se aplică

Unul dintre cele mai populare orașe din Europa impune măsuri drastice

Reporterul a încercat să cineze la mai multe restaurante, însă fără succes. S-a confruntat cu trei refuzuri, ospătarii spunându-i că toate mesele sunt ocupate, deși multe dintre acestea erau goale.

Într-un final, reporterul a dat peste un chelner care i-a îngăduit să ocupe singur o masă, însă i-a transmis că trebuie să termine de mâncat în 20 de minute.

Decizia de a adopta această regulă are la bază considerente financiare. Grupurile sunt mai susceptibile de a cheltui mai mulți bani decât turiștii care vin să ia masa singuri.

Ce salariu primește un bucătar, un chelner sau un medic în Spania

Vlogerul Julio Pazos a postat, pe o rețea socială, un filmuleț în care întreabă mai multe persoane din Spania unde lucrează și ce salariu primesc. „Salariul unui bucătar se situează între 1.250 și 1.400 de euro”, au dezvăluit câteva persoane.

În Madrid și Barcelona, ​​nicio chirie nu scade sub 900 de euro”/ „Sunt medic în Spania, câștig 3500 de euro pe lună”/ „Sunt spaniolă, asistent medical, 2.500 € pe lună… după cum a spus tatăl meu că trebuie să studiez”/„Sunt din Ecuador și locuiesc în Spania. Câștig 2000 € pe lună ca operator centrală nucleară”/„Un barman in Mexic câștigă între 12 și 18.000 de pesos, cam 700-1000 de euro pe lună”.

Există foarte multe oprtunități în Spania, dar trebuie căuatate foarte bine. Mutarea aici ar putea fi un salt în gol.

Salariul minim interprofesional este actualizat anual de guvern, în urma consultărilor cu sindicatele și asociațiile patronale din țară. Cuantumul minim este stabilit în funcție de:

  • indicele prețurilor de consum;
  • productivitatea medie națională;
  • creșterea participării muncii la venitul național;
  • situația economică generală.

Salariul minim profesional se aplică tuturor angajaților indiferent de vârstă, sex sau tipul contractului de muncă și este stabilit de către Ministerul Muncii și Economiei Sociale la un nivel zilnic, lunar sau anual, potrivit wise.com.