Frații Pavăl dau o nouă lovitură pe piața de achiziții. Proprietarii Dedeman vor să preia complet Cemacon

Paval Holding va investi 22,4 milioane de lei pentru achiziția a ceea ce mai este disponibil din acțiunile producătorului de cărămizi Cemacon.

06 mart. 2023, 14:33
Frații Pavăl dau o nouă lovitură pe piața de achiziții. Proprietarii Dedeman vor să preia complet Cemacon

Paval Holding, deținut de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, va demara în perioada 9-22 martie o ofertă publică de cumpărare a 46,7 milioane de acțiuni, reprezentând 4,99% din acțiunile companiei, potrivit unui anunț al comaniei. Prețul oferit pe acțiuni este de 0,48 lei, ceea ce înseamnă că valoarea investiției se va cifra la aproximativ 22,4 milioane de lei, anunță Economica.net.

În prezent, frații Pavăl controlează deja 94,9% din companie, prin cele două entități pe care le controlează, Paval Holding SRL Bacău și PIF Industrial SRL Bacău. Prin noua tranzacție proprietarii Dedeman vor controla 100% din tot ceea ce este liber la tranzacțioanre ( free float).

Producătorul de cărămizic Cemacon, compania listata la Bursa de Valori Bucuresti cu simbolul CEON, a fost înființată în 1969. Productia este asigurată de fabrica din localitatea Recea, județul Sălaj. În prezent, la Cemacon lucrează aproximativ 160 de angajați.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 221,4 milioane de lei, cu 26% peste 2021 și profit de peste 69,8 milioane de lei.

Totodată, în acest an, frații Pavăl vor să achiziționeze și o fabrică în județul Bihor.

Citește și: Afaceriștii români se ridică: Dorinel Umbrărescu și Frații Dedeman au depășit antreprenorii străini din regiune

Anul trecut, frații Pavăl au realizat cea mai mare tranzacție de pe piață prin achiziția portofoliului de birouri deținut de austriecii de la CA Immo. Tranzacția s-a ridicat la 377 de milioane de euro.

Tot în 2022, frații Dedeman au mai dat o lovitură imobiliară impresionantă după ce au achiziționat prima fază a proiectului de birouri U-Center, dezvoltat de Forte Partners, în schimbul a aproximativ 90 de milioane de euro.