MASA DE ANUL NOU 2020. Unul dintre cele mai toxice alimente din lume este preferat de români

Este vorba despre somonul crescut în condiții artificiale. Somonul este un aliment considerat în România delicatesă, numai că el este considerat foarte toxic, dacă nu cumva este chiar cel mai dăunător aliment din lume, informează stiritv.ro. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă pentru toți cei care consumă somon în mod frecvent. 

RomaniaTV.net
30 dec. 2019, 10:29
MASA DE ANUL NOU 2020. Unul dintre cele mai toxice alimente din lume este preferat de români

Somonul crescut în condiții artificiale este lipsit de beneficii pentru sănătate. De asemenea, dacă este consumat în mod frecvent poate avea efecte nedorite asupra organismului nostru. Cercetările au demonstrat că somonul de crescătorie se deosebeşte de somonul sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.

Doi ziariști francezi, Nicolas Daniel și Louis de Barbeyrak, au studiat timp de câteva luni industria pescuitului și au dezvăluit publicului adevăruri ținute ascunse de aceasta. Cei doi francezi s-au documentat în Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca.

Ei l-au intervievat pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii „În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Lucrătorii trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”, declară Kurt.

Nutriționiștii spun că somonul ar trebui evitat chiar și pentru masa de Revelion. Există specii de pește mult mai sănătoase, de exemplu crapul sau păstrăvul.

 

Citește și:

Alertă fără precedent în România. Un aliment consumat de MILIOANE DE OAMENI poate aduce MOARTEA