Unul dintre răniţii din Colectiv, dezvăluiri uluitoare după externare: Mi se pare o mare porcărie

Veste proastă pentru răniţii din Colectiv. O parte din ajutorul de la stat dat aparţinătorilor va trebui returnat în cazul în care pacientul a fost spitalizat pe o perioadă mai mică de 30 de zile. Cătălin Scânteie a povestit că a fost obligat să dea înapoi 400 de lei pentru că s-a externat mai devreme.

16 ian. 2016, 14:24
Unul dintre răniţii din Colectiv, dezvăluiri uluitoare după externare: Mi se pare o mare porcărie

Unul dintre răniţii din Colectiv, Cătălin Scânteie, care a fost internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” timp de 28 de zile, a explicat pentru ziarul „ring” cum a fost nevoit să dea înapoi o parte din banii pe care i-a primit ca ajutor de la statul român.

Vezi şi: Amintiri terifiante de la Colectiv: Simţeam moartea aproape. Ca un alpinist macabru, m-am căţărat pe muntele de suflete

„Este vorba de 6.000 de lei, bani care nu mi s-au dat direct, ci aparţinătorului, adică mamei mele. Aşa se explică şi de ce pe chitanţa care mi s-a dat după ce am returnat banii apare numele ei. Asta înseamnă 200 de lei înmulţit cu 30 de zile, aşadar a trebuit să dau înapoi 400 de lei pentru cele două zile în minus. La vremea respectivă nu s-a spus că dacă te externezi mai devreme trebuie să returnezi diferenţa. Am înţeles că a fost o ordonanţă de urgenţă ulterior, s-a făcut un act adiţional în care s-a specificat că se dau banii înapoi. Unii au făcut contestaţie. Am înţeles că trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat, ceea ce mi se pare o mare porcărie. Eu nu mai vreau să fac nicio contestaţie deoarece îmi doresc şi eu un pic de linişte. De când m-am externat alerg cu acte”, a declarat Cătălin Scânteie.

Vezi şi: Secţia specială pentru arşi de la Floreasca, tot închisă după scandalul de la tragedia de la Colectiv