Secţia specială pentru arşi de la Floreasca, tot închisă după scandalul de la tragedia de la Colectiv

Scandalos! La două luni şi jumătate de la tragedia din Colectiv, unitatea specială de arşi de la Floreasca tot nu a fost deschisă. Tehnocraţii nu au făcut niciun demers în acest sens, deşi fostul Guvern Ponta a fost criticat şi desfiinţat pentru că a lăsat lacătul pe această secţie, în plină criză.

RomaniaTV.net
16 ian. 2016, 10:52

În aprilie 2015 a fost inaugurată la Spitalul Floreasca din Bucureşti, de către ministrul Sănătăţii de atunci Nicu Bănicioiu, o secţie specială pentru arşi, complet echipată cu aparatură de ultimă generaţie, unică în ţară. Potrivit România TV, din noaptea tragediei din Clubul Colectiv şi până acum, niciunul dintre răniţi nu a fost tratat însă aici. Situaţia a revoltat pe toată lumea şi s-a cerut în mod repetat, inclusiv în stradă, ridicarea lacătului de pe secţie.

Managerul spitalului Floreasca, doctorul Ioan Lascăr, promitea, în noiembrie anul trecut, că în cel mai scurt timp răniţi aflaţi în stare gravă, victime ale incendiului din Colectiv, vor beneficia de transferul la acest serviciu. Venirea Guvernului tehnocrat la putere n-a schimbat însă în niciun fel situaţia.

Nou ministru al Sănătăţii n-a făcut vreun demers în acest sens, nici premierul nu s-a implicat.

Construcţia unităţii de elită a început în urmă cu 15 ani. Echipamentele medicale au costat peste 4 milioane şi jumătate de euro.