Unul dintre teroriştii de la Londra era un marocan care trăise în Dublin

Unul dintre cei trei atacatori responsabili de atentatul care a avut loc sâmbătă la Londra era un marocan care a trăit la Dublin, a afirmat luni televiziunea publică irlandeză RTE, citând surse din cadrul poliției.

RomaniaTV.net
05 iun. 2017, 18:51
Unul dintre teroriştii de la Londra era un marocan care trăise în Dublin

Potrivit RTE, poliția irlandeză face cercetări în legătură cu un bărbat de cetățenie marocană care a locuit în Irlanda și care era căsătorit cu o scoțiană.

”Acordăm asistență colegilor noștri din cadrul poliției din Londra în legătură cu atacul terorist” din capitala britanică, soldat cu șapte morți sâmbătă seara, a declarat poliția irlandeză, potrivit Agerpres.

Cei trei autori ai atentatului, care au intrat cu o camionetă în pietoni, după care au înjunghiat trecători la întâmplare, au fost împușcați de poliție la câteva minute după începerea atacului lor.

Citeşte şi Bărbat condamnat la închisoare în Bulgaria pentru organizarea unui atac terorist. Era creştin, dar se convertise la Islam

Conform RTE, un document găsit asupra trupului neînsuflețit al unuia dintre atacatori i-a îndreptat pe anchetatori spre pista irlandeză. Este vorba, spun surse din poliție, de o autorizație de sejur, pe o durată de peste trei luni, pentru un cetățean al unei țări care nu face parte din Uniunea Europeană.